23.8 C
Prizren
E enjte, 21 Shtator, 2023

DokuFest fton filmbërësit e rinj të bëhen pjesë e programit intensiv

DokuFest përmes një njoftimi u ka bërë thirrje të gjithë krijuesve të rinj, artistëve dhe filmbërësve të moshave 18 – 25 që të aplikojnë në edicionin e tretë të ACTive, laboratorit rajonal të dokumentarit kreativ.

Pravo Ljudski dhe DokuFest në bashkëpunim me Muzeun e Arteve Bashkëkohere – Shkup, Qendrën e Filmit të Malit të Zi dhe Underhillfest, nën përkrahjen e NED – National Endowment for Democracy, ftojnë të gjithë krijuesit e rinj, artistët dhe filmbërësit të moshave 18 – 25 që të aplikojnë në edicionin e tretë të ACTive, laboratorit rajonal të dokumentarit kreativ.

Gjatë procesit të përzgjedhjes, 16 të rinj me interesim më të fuqishëm do të participojnë në programin intensiv, edukativ, që do të mbahet në Shkup – Maqedoni Veriore dhe Podgoricë – Mal i Zi.

ACTive #3 është duke kërkuar autorë të rinj, me pasion për ide dhe tregime për dokumentarë, që punojnë ose do të dëshironin të bëjnë film të shkurtë.

KRITERET:

– Je në moshën mes 18 dhe 25 vjeç;

– Je nga Bosnja e Hercegovina, Kosova, Shqipëria, Mali i Zi, Serbia dhe/ose Maqedonia Veriore;

– Mund të komunikosh në gjuhën angleze;

ACTive #3 është i hapur për çdokënd; por, aplikantët që nuk janë të përfshirë në një institucion të edukimit formal dhe vinë nga qytetet e vogla dhe/ose hapësirat rurale janë veçanërisht të inkurajuar të aplikojnë.

Laboratori i Filmit Dokumentar Kreativ ACTive është program i edukimit joformal, divers, që përpiqet të ndihmojë procesin e bërjes së filmave dokumentarë kreativ. Kjo përmban segmente si mendimi kritik dhe kreativ, përafrim në hulumtim, zhvillim dhe shkrim të filmit dokumentar kreativ, si dhe në regji, kamerë, zë dhe editim.

ACTive #3 do të mbahet në Shkup dhe Podgoricë nga datat 1 deri më 12 prill 2019. Pjesëmarrja në të gjitha punëtoritë dhe ligjëratat është e detyrueshme për të gjithë pjesëmarrësit. Mësimet janë në gjuhën angleze.

Të gjitha shpenzimet e pjesëmarrjes (udhëtimi, ushqimi dhe akomodimi) dhe të gjitha shpenzimet e produksionit do të mbulohen nga organizatorët.

Bashkë me formën e aplikimit, na dërgoni edhe:

A. Project Dossier, të filmit që jeni duke e punuar aktualisht.

B. CV/ portfolio (maksimum 2 faqe) duke treguar interesat, hobin dhe edukimin.

C. Cover Letter (1 faqe, madhësia e fontit 12) duke u përgjigjur në pyetjet:

-Pse dëshironi të bëni filma?

-Pse keni aplikuar te ACTive 3.0 dhe cilat janë pritjet tuaja?

-… dhe çdo gjë tjetër që do të dëshironit të ndanit me ne!

Për më shumë informata, vizitoni webfaqet: www.pravoljudski.org / ose www.dokufest.com

(DokuFest, Prizren/Kosovo, Phone: +383 29 233 718)

ATK ndryshon procedurat e pajisjes me Vërtetim Tatimor

Administrata Tatimore e Kosovës, ju njofton se bazuar në Ligjin në fuqi për Administratën Tatimore dhe Procedurat, si dhe në përputhje me Ligjin Nr....

Ekipi belg i ofron kontratë Eden Hazard-it

Eden Hazard thuhet se është në shënjestër të Royale Union Saint-Gilloise dhe belgu po shqyrton këtë lëvizje. Hazard u lirua nga gjiganti spanjoll Real Madrid...

Lajmet e Fundit