10.8 C
Prizren
E shtunë, 1 Prill, 2023

BD: Ramadan Muja dhe DKASH në Prizren, abuzojnë me konkursin për drejtorë të shkollave

BashkimiDemokratik-logoBashkimi Demokratik ka reaguar edhe një herë ndaj e konkursit për drejtor të shkollave në Komunën e Prizrenit. Sipas BD-së konkursi është përcjellur me shkelje të dispozitave ligjore, është i njëanshëm, abuziv dhe thellësisht politik.

“Ramadan Muja dhe DKASH në Prizren, vazhdojnë të abuzojnë me institucionin e konkursit për drejtor të shkollave në Komunën e Prizrenit ngase: Konkursi i “rishpallur“ nga DKASH në Prizren i dates 26 maj 2014 , njejtë si konkursi i dates 14 mars 2014, është përcjellur me shkelje të dispozitave ligjore, është i njëanshëm, abuziv dhe thellësisht politik. Konkursi nuk ka patur për qëllim përzgjedhjen e kandidatëve më të përgatitur por kapjen e tërësishme të institucioneve arsimore në Komunën e Prizrenit. Janë eleminuar drejtorët e sukseshëm dhe janë zëvendësuar me militantë pariak (PDK–së)”, thuhet në komunikatën e BD-së.

“Shkeljet ligjore konsistojnë në: ndërrimin e komisionit koordinues dhe drejtues të konkursit (ka qenë dashtë të jetë komisioni i njejt ngase ky është konkursi i rishpallur – vazhdim i konkursit të dates 14 mars 2014 – nenin 2 pika 7 të UA. n3. 8 / 2014 ), komision i ri koordinues dhe drejtues është politik dhe nepotik ngase është drejtuar nga militantë partiak ( Sejmir Krasniqi PDK ), i cili gjithashtu ka lidhje të afërta familjare me Kryetarin e dënuar të Prizrenit Ramadan Muja, po ashtu përbërja e komisionit përbën konflikt interesi ngase dy anëtar të tij janë njëkosisht drejtor të shkollave ( shkolla e mesme “ Luciano Motroni dhe shkolla fillore në Skorobisht )”.

“Kryetari i Komunës, DKASH dhe Komisioni në fjalë, në shkelje të vrazhdueshme të dispozitave ligjore, duke abuzuar me mandatin e tyre politik dhe ekzekutiv, pa marrë parasysh Vendimin e SIA në Prizren ( vendimi nr. 157 datë : 16. 06. 2014 – me të cilët konstatohen shkeljet e procedurave ligjore ) me rastin e konkursit të dates 14 mars 2014, konkretsisht në shkollën fillore dhe të mesme të ulët “Mustafa Bakiu” në Prizren, kanë proceduar me rishpallje të konkursit, në vend se të zbatojnë vlerësimin e komisionit të konkursit të dates 14 mars 2014 që drejtori i shkollës në fjalë z. Skender Susuri të zgjedhet edhe për një mandate ngase është poentuar 87 pikë dhe pas poentimit nuk pranohet anulimi i konkursit ngase kemi një vlerësim – rezultat konkret mbi të cilin bëhet zgjedhja( në DKASH ekzistojnë: procesverbalet e komisionit të koordinimit dhe drejtimit të konkursit për vlerësimin dhe rangimin e kandidatit duke përfshir dhe Formulari E me rekomandimin përkatës për zgjedhjen e drejtorit – nenin 7 të UA të MASHT – it nr. 8 / 2014)”.

“Kryetari Ramadan Muja arbitrarisht, në kundërshtim me dispozitat e cekura ligjore nuk e ka pranuar këtë vlerësim dhe ka urdhëruar DKASH njëanshëm të rishpall konkurs”.

Sipas Bashkimit Demokratik fatkeqësia më e madhe në të gjitha këto shkelje ligjore të vazhdueshme që po ndodhin në komunën e Prizrenit ndaj të cilave nuk reagon as Prokuroria në Prizren e cila është futur në gjumin dimëror edhe për kundër asaj që është njoftuar me fakte për shkeljet që bënë klani mafioz i partisë në pushtet. /PrizrenPress.com/

Më Shumë

Kosova zhgënjen, barazon edhe me Andorrën

Kosova nuk ka arritur të nxjerrë me shumë se një pikë në përballjen ndaj Andorrës, në kuadër të kualifikimeve për Kampionatin Evropian.   Pjesa e parë...

Pasardhësi i mundshëm i Putinit thotë se vendet e NATO-s janë palë në konflikt në Ukrainë

Sekretari i Këshillit të Sigurisë të Rusisë, Nikolai Patrushev, ka pohuar se NATO është palë në luftën në Ukrainë. Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi,...

Enigmë

Lajmet e Fundit