10.8 C
Prizren
E premte, 30 Shtator, 2022

“Hasan Prishtina” pa udhëheqës

UP-rektoratiUniversiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, vazhdon të mos funksionojë, pasi nuk ka ende udhëheqës. Edhe Ministria e Arsimit, pranon që në këtë situatë Universiteti më i madh publik në vend nuk është duke funksionuar.

Pas rekomandimeve të Ministrisë së Arsimit, senati i Universitetit i ka kthyer mbrapsht ato, duke theksuar se nuk janë në përputhshmëri me dispozitat e Statutit të Universitetit dhe të Ligjit për Arsimin e Lartë.

Zëdhënësi i Ministrisë së Arsimit, Arbër Morina, tha për Radio Kosovën, se rekomandimet që ka nxjerrë ministria nuk janë bërë në kundërshtim me ligjin dhe statutin. Ai tha që së shpejti pritet të dalin rekomandime të tjera.

Më Shumë

Kosova eksportoi 84,8 milionë euro, ndërsa importoi 526,8 milionë euro

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat lidhur me rrjedhat e eksportit dhe importit për muajin gusht 2022. Të dhënat nga...

Shtyhet gjykimi për korrupsion ndaj zyrtarëve të Komunës së Prizrenit

Në Gjykatën Themelore në Prizren, me kërkesën e përfaqësuesit të Komunës së Prizrenit, avokatit Blerim Mazreku, i cili nuk i posedonte shkresat e lëndës,...

Bota sot

Lajmet e Fundit