20.8 C
Prizren
E shtunë, 3 Qershor, 2023

Kurti: Pakoja emergjente është e mjaftueshme, do të zbatohet edhe një pako tjetër për sektorin privat

Kryeministri në detyrë Albin Kurti dhe ministri i Financave në detyrë, Besnik Bislimi kanë mbajtur një konferencë për media pak minuta para se të fillonte seanca e jashtëzakonshme e ftuar nga opozita për të diskutuar për pakon emergjente financiare.

Kryeministri Kurti deklaroi se në plan kanë hartimin e një pakoje tjetër për sektorin privat, derisa shtoi se kjo është vetëm pako emergjente për shkak të situatës shëndetësore.

“Kjo pako nuk ka si qëllim politika afatgjate për të stimualuar rimëkëmbjen e ekonomisë, për këto do të bëhet një studim më e thellë dhe do të zbatohet një pako e dytë që do t’i adresojë nevojat afat gjate të sektorit privat. Pakoja është emergjente sepse jemi në një situatë emergjente shëndetësore”, tha Kurti në konferencë për media.

Ai para gazetarëve ka shpjeguar edhe një herë masat që përfshihen në pakon emergjente.“Pakoja emergjente fiskale është çështje Qeveria, e jo diskutimeve në Kuvend që synojnë një mocion rezolute. Ne kritikohemi se kjo pakoja nuk është mjaftueshëm e madhe për masë, nga të njëjtit njerëz pengohemi që të marrim kredi në mënyrë që ta rrisim shumën e pakos. Jemi të bindur që për fazën e emergjente kjo pako është e mjaftueshme”, u shprehë kryeministri në detyrë, Albin Kurti.

Tutje, ai është shprehu Kosova ka nevojë për donacione e kredi, andaj thotë se kërkuar solidaritet përmes mbështetjes financiare nga mërgata.Ndërsa për seancën, Kurti është shprehur se do të jetë joproduktive.

“Unë e kam bindjen time të fuqishme, që seancat e tilla, jo që nuk janë të dobishme, por janë kundër-produktive. Sepse në njërën anë rrezikojnë shëndetin e deputetëve dhe administratës e në anën tjetër çojnë mesazh të keq të qytetarët”, wshtw shprehur tutje ai.Kurti ka mbrojtur edhe ushturesin e detyrws sw ministrit tw Punwve tw Brendshme, Xhelal Svecla pwr vendimin e vecantw pwr tw lejuar deputetwt e Kuvendit tw Kosovws pwr tw marrw pjesw.“Po trajtohet edhe deputeti si qytetari. Nuk besoj qw duhet tw ketw qytetar qw po ankohet”, u shprehw ai.Në këtë artikull mund t’i gjeni kategoritë që përfitojnë nga pakoja emergjente e Qeverisë.

Kurti: Pakoja emergjente është e mjaftueshme, do të zbatohet edhe një pako tjetër për sektorin privatKryeministri në detyrë Albin Kurti dhe ministri i Financave në detyrë, Besnik Bislimi kanë mbajtur një konferencë për media pak minuta para se të fillonte seanca e jashtëzakonshme e ftuar nga opozita për të diskutuar për pakon emergjente financiare.Kryeministri Kurti deklaroi se në plan kanë hartimin e një pakoje tjetër për sektorin privat, derisa shtoi se kjo është vetëm pako emergjente për shkak të situatës shëndetësore.

“Kjo pako nuk ka si qëllim politika afatgjate për të stimualuar rimëkëmbjen e ekonomisë, për këto do të bëhet një studim më e thellë dhe do të zbatohet një pako e dytë që do t’i adresojë nevojat afat gjate të sektorit privat. Pakoja është emergjente sepse jemi në një situatë emergjente shëndetësore”, tha Kurti në konferencë për media.

Ai para gazetarëve ka shpjeguar edhe një herë masat që përfshihen në pakon emergjente.

“Pakoja emergjente fiskale është çështje Qeveria, e jo diskutimeve në Kuvend që synojnë një mocion rezolute. Ne kritikohemi se kjo pakoja nuk është mjaftueshëm e madhe për masë, nga të njëjtit njerëz pengohemi që të marrim kredi në mënyrë që ta rrisim shumën e pakos. Jemi të bindur që për fazën e emergjente kjo pako është e mjaftueshme”, u shprehë kryeministri në detyrë, Albin Kurti

Tutje, ai është shprehu Kosova ka nevojë për donacione e kredi, andaj thotë se kërkuar solidaritet përmes mbështetjes financiare nga mërgata.

Më Shumë

Lajmet e Fundit