16.8 C
Prizren
E shtunë, 25 Mars, 2023

Bashkëpunimi artistik mes Suharekës dhe Kukësit

Bashkëpunimi artistik mes Suharekës dhe KukësitKukësi dhe Suhareka në bashkëpunimin e tyre modest përpiqen të ngrenë dhe projekte kulturore. Ekspozita ndërkombëtare e artit pamor e hapur në Kukës është një koleksion nga Suhareka e kolonive të pikturës.

Kukësi ka dhe një urë të vogël lidhëse me Kosovën që çon te kultura. Nga Suhareka vjen kjo ekspozitë, koleksion në vite i kolonive të piktorëve të huaj në këtë pjesë verilindore.

Pikturë, artizanat, art i aplikuar, rreth 22 vepra të artistëve nga vendet e Evropës dhe trojet shqiptare.

Njëkohësisht foli dhe përfaqësuesi i “Shtëpisë së Fellbahut”, Mejtim Bytyqi. Ai theksoi që Festari nxjerrë shumë vepra të rëndësishme dhe që mbahet tash e 12 vite. Festari është një festë indentifikuese për qytetin tonë dhe një mbledhi i artistëve nga më të mirët, që vinë jo vetëm brenda trojeve shqiptare.

Koleksioni i Qendrës për Edukim Kreativ nga Suhareka ka gjetur këtë hapësirë ekspozimi, mbështetjen e biznesit lokal në Kukës.

Më Shumë

Lajmet e Fundit