15.8 C
Prizren
E martë, 16 Prill, 2024

Filloi rrënimi i objekteve pa leje në Prizren

Rrenimi i objektit pa leje ne pzRrënohen gjshtë shtëpi në Prizren. Institucionet lokale, paralajmërojnë aksione të përmasave të mëdha ditëve në vijim, ndërsa në zonën historike, pritet të intervenohet pas formimit te taskforcës.

Përfaqësues të institucioneve lokale, kanë ndjekur nga afër sot rrënimin e gjashtë objekteve të banimit në lagjen “Barut’hane”. Sipas drejtorit të Drejtorisë së  Urbanizmit, Njazi Kryeziu, pronari i këtyre shtëpive, nuk është i paisur me leje ndërtimi dhe shtëpitë ë ndërtuara janë jashtë planit rregullativ,shkruan RTK.

Drejtori i inspektoriatit Bedri Bytyqi ,ndërkaq paralajmëroi aksione të tjera të mëdha ditëve në vijim , duke u zotuar se rrënimet do të bëhen në bazë të ligjit dhe jo në mënyrë selektive.

Zzyrtarë të institucioneve lokale thonë se sapo të formohet task- forca, rrënimet do të nisin edhe në zonën historike të Prizrenit. Sipas drejtorëve Kryeziu dhe Bytyqi , pronarët e shtëpivë janë informuar për rrënimin e objekteve të tyre, ndërsa pasi kanë kaluar afatet ligjore, ata janë detyruar të ndërhynë me eskavatorë, për kthimin e kësaj zone në gjendjen e mëparshme.

Të gjitha shpenzimet e rrënimeve, do t’i bartë investitori.

Më Shumë

Kosova e Shqipëria me marrëveshje të re për kalimin pa kontroll kufitar në Vërmicë

Qytetarët e Kosovës dhe ata të Shqipërisë, do të kalojnë përmes pikës kufitare të Vërmicës nga ana e Kosovës dhe Morinës nga ana e...

Fondacioni Golden Eagle ndan 10 mijë Euro për trajtimin mjeksor të ish-ushtarit të UÇK-së Bajram Bajselmani

Fondacioni Golden Eagle ka ndarë 10 mijë Euro për trajtimin mjeksor të ish-ushtarit të UÇK-së, Bajram Bajselmani. Ky akt bujar nga Fondacioni Golden Eagle shkon përtej vetëm dhënies...

Lajmet e Fundit