35.8 C
Prizren
E shtunë, 13 Korrik, 2024

Lauka: Arritjet e Kosovës janë mbresëlënëse

IslamLauka-ambasadorAmbasadori i Shqipërisë në Kosovë, Islam Lauka, ka thënë se për këta gjashtë vjet të pavarësimit shteti i Kosovës ka bërë arritje mbresëlënëse. Megjithatë, ai ka thënë se Kosova si vend në tranzicion vazhdon të ballafaqohet me shkallën e lartë të papunësisë dhe të varfërisë.

“I kam festuar këtu gjashtë përvjetor të pavarësisë së shtetit të Kosovës. Natyrisht se i kam ndjekur zhvillimet në Kosovë dhe nuk mund të mos kem një mendim. Mirëpo, marr në tërësi, mendimi për të gjitha zhvillimet e brendshme është pozitiv. Natyrisht nuk është gjendja siç do të dëshiroja unë dhe ju, sepse ka probleme sociale, siç janë papunësia dhe varfëria. Por, këto janë probleme që i shoqërojnë të gjitha vendet, edhe Shqipërinë. Janë probleme që i shoqërojnë vendet në tranzicion, por arritjet e Kosovës janë mbresëlënëse”, ka thënë ambasadori Lauka.

Më Shumë

Afrim Tejeci: Bizneset në Prizren presin funksionalizimin e ‘Parkut të Biznesit’

Kryetari i Odës së Prizrenit, Afrim Tejeci, thekson se bizneset janë në pritje të funksionalizimit të "Parkut të Biznesit" në këtë qytet. “Me anë të...

Prizren: Përfundon ndërtimi i fushës së futbollit në Shkollën e Mjekësisë ‘Luciano Motroni’

Komuna e Prizrenit ka njoftuar se ka përfunduar ndërtimi i fushës së futbollit në Shkollën e Mesme të Lartë të Mjekësisë "Luciano Motroni" në...

Lajmet e Fundit