19.8 C
Prizren
E shtunë, 1 Tetor, 2022

Priten rrënime të reja në Prevallë

Prevalla, rrenimetMinistria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH), ka njoftuar se në baze të Vendimit të Ministrit Dardan Gashi, nr.42/2014, për rrënimin e të gjitha objekteve pa leje ndërtimore, jashtë Planit Rregullues të fshatit turistik ”Prevallë”, të cilat gjenden brenda zonës së mbrojtur të parkut kombëtar “Sharri”, do të ketë rrënime të reja.

Inspektorati i Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor të mërkurën ka shpërndarë 45 aktvendime me të cilat urdhërohen, pronarët e objekteve të ndërtuara brenda hapësirës së Parkut Kombëtar “Sharr”, që në afat prej 15 ditësh, të bëjnë rrënimin e objekteve të ndërtuar pa leje ndërtimi.

“Njëherit me këtë Aktvendim të MMPH-së pronarët e këtyre ndërtimeve, urdhërohen që të bëjnë pastrimin e sipërfaqes prej mbeturinave nga demolimi i objekteve si dhe rikthimi i sipërfaqes së degraduar konform peizazhit”, është thënë në njoftimin e MMPH-së.

Po ashtu në rast të mos rrënimit të tyre nga ana e pronarëve përkatës të këtyre ndërtimeve pa leje, me këtë aktvendim, bëhet e qartë se MMPH do të rrënoj objektet në fjalë, ndërsa shpenzimet do t’i bartin pronarët e objekteve pa leje ndërtimi, thuhet ne njoftimin e MMPH-së

Më Shumë

Policia në Prizren ndalon një person të dënuar me një vit e 25 ditë burg

Me 23 shtator 2022, policia në Prizren ka ndaluar një person të kërkuar me urdhër arrest të gjykatës i cili me aktgjykim të plotfuqishëm...

Putin i jep shtetësinë ruse Edward Snowdenit

Presidenti rus, Vladimir Putin i ka dhënë të hënën shtetësinë ruse ish-kontraktorit të inteligjencës amerikane, Edward Snowden. Presidenti rus e ka marrë këtë vendim nëntë...

Lajmet e Fundit