18.8 C
Prizren
E hënë, 3 Tetor, 2022

UPZ, zgjedhë organet drejtuese në mënyrë të kundërligjshëm

UPZ 45Parlamenti  Studentor i Universitetit Publik “Ukshin Hoti” në Prizren, ka reaguar rreth parregullësive dhe shkeljeve ligjore, që janë bërë në  zgjedhjen e organve drejtuese në këtë institucion.

Kryetari i Parlamentit Studentor në UPZ, Nehat Gashi tha se për këtë çështje janë ankuar edhe në KQZ  të UPZ-së.

“Parlamenti  Studentor në UPZ ka ngritur fuqishëm zërin kundër parregullësive dhe shkeljeve ligjore me rastin e zgjedhjeve të organeve të reja drejtuese në UPZ.

“Parlamenti Studentor në UPZ ka bërë anëkesë ndaj listës së KQZ -së në UPZ. Kemi kërkuar që në listën për kandidat të Fakulteti Juridik për Senator (anëtar të Senatit) në UPZ të mos përfshihet ligjeruesi i angazhuar Safet Hoxha, i cili në radhë të parë është edhe kryetar i Komisionit Rregullativ i Prokurimit Publik”

“Safet Hoxha është një zyrtar i lartë publik, dhe sipas Statutit të Universitetit te Prizrenit, neni 16, paragrafi 1 nuk mundet të zgjedhet si anëtar i Senatit të UPZ-së.Po ashtu bie ndesh me Ligjin per Parandalimin e Konfliktit të Interesit në ushtrimin e funksionit publik (LIGJI Nr 04-L-051)”.

“Ky fakt është konfirmuar joformalisht edhe nga Agjensioni Anikurrupsion, mirëpo kjo si duket nuk po e pengon Menaxhmentin e UPZ-së dhe KQZ-në, të cilët me datën 13.03.2014 kanë caktuar konstituimin e Senatit të ri, i cili do të zgjedhë edhe strukturën e njësive akademike”.

“Parlamenti Studentor i UPZ-së njofton se do të protestojë fuqishëm për të ndaluar çdo përpjekje që në Senat të UPZ-së të hyjnë individ të caktuar në menyrë të kundërligjshëm”/PrizrenPress.com/ .

 

Më Shumë

Rahoveci anëtarësohet në Unionin e Bashkive Shqiptare në Rajon

Komuna e Rahovecit është anëtarësuar në Unionin e Bashkive Shqiptare në Rajon. Kështu ka bërë me dije kryetari i Rahovecit, Smajl Latifi, në një shkrim...

Tom Hanks, i cili ka luajtur në 52 filma, thotë se ka bërë vetëm “katër filma shumë të mirë”

Tom Hanks i ka lënë fansat e tij të hamendësojnë pasi tha se ka bërë vetëm katër filma “shumë të mirë” në 30 vjet. Aktori...

Lajmet e Fundit