15.8 C
Prizren
E enjte, 29 Shtator, 2022

Vodhi para në një xhami të Prizrenit, dënohet me tri vite burgim

Gjykata Themelore në Prizren, Departamenti i Përgjithshëm, ka shpallur aktgjykim dënues, ndaj të akuzuarit  N.H., ai është dënuar me tri vite burgim për kryerjen e veprës penale “vjedhje e rëndë”.

Ai është shpallur fajtor për shkak se në janar të vitit 2020, në orët e mesnatës në Prizren, “i pandehuri N.H., me qëllim që vetes ti sjell dobi pasurore e të kundërligjshme, tjetrit i ‘a merr pasurinë e luajtshme, në atë mënyrë që i pandehuri nga ndërtesa fetare – xhami, duke shfrytëzuar momentin e përshtatshëm kur  në objekt nuk ishte askush, me një mjet të përshtatshëm për të kryer veprën penale, e dëmton derën e hyrjes, hyn brenda dhe me forcë hap kasafortën dhe nga ata merr para, dhe pastaj largohet nga vendi i ngjarjes pa u vërejtur nga askush, me ç ‘rast te të dëmtuarit shkakton dëm material”, njofton gjykata.

Kësodore ka kryer veprën penale vjedhje e rëndë nga neni 315 par. 2 nën par. 2.2 të  Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Andaj Gjykata, në kuptim të Kodit Penal dhe Kodit të Procedurës Penale,  të akuzuarin N.H.,  e GJYKON: Dënim me burgim në kohëzgjatje prej tri viteve.

Kundër këtij Aktgjykimi pala e pakënaqur ka të drejtë ankese në Gjykatën e Apelit.

Më Shumë

E konfirmon Fury: Dueli me Joshuan është anuluar

Dueli i madh në boksin profesionist mes Tyson Fury dhe Anthony Joshua tashmë është anuluar. Është boksieri boksieri britanik Tyson Fury, kampion bote në peshën...

Kosova eksportoi 84,8 milionë euro, ndërsa importoi 526,8 milionë euro

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat lidhur me rrjedhat e eksportit dhe importit për muajin gusht 2022. Të dhënat nga...

Lajmet e Fundit