8.8 C
Prizren
E mërkurë, 5 Tetor, 2022

Liria

Sahit F. Osmani 

A mund të shkelen me këmbë yjet në qiell
aq mund të shkelet gjaku i papërlyer i lirisë
në çdo kohë dhe kur duan që t’ia idhëtojnë
goja ëmbëlsohet me mjaltin e përjetësisë

Liria e ka zërin e ëmbël flet me gjuhën e dashurisë
nga sytë e saj buron drita që e ther terrin
i ushqen kohërat me legjendat e trimërisë
që vdekjes ia prenë kthetrat e mundën
trimërisht

Me shkëlqimin dhe lavdinë e heroizmave
edhe përtej vdekjes rron me dashurinë
rrugët e saj janë të shkelura me dhimbje
të kraharorit ku çel e rrah zemra përjetësisë

Më Shumë

Rasti i Astrit Deharit, MD-ja pezullon kryeinspektorin Ylber Topalli

 Ministria e Drejtësisë ka njoftuar se ka pezulluar nga puna kryeinspektorin e Inspektoratit të Kosovës, Ylber Topalli, në lidhje me rastin e vdekjes së...

Shtrenjtohen derivatet

Ministria e Industrisë, Tregtisë dhe Ndërmarrësisë ka përcaktuar tavanin e çmimeve për derivate në 24 orët e ardhshme. Çmimi maksimal i lejuar për shitjen e...

Moti sot

Lajmet e Fundit