1.8 C
Prizren
E mërkurë, 1 Shkurt, 2023

Profesorët e Universitetit të Prishtinës – vetëm me nga një ‘lugë’!

UP-rektoratiViti i ri akademik mund të fillojë pa 40 profesorë universitarë, të cilët tashmë janë identifikuar me dy e më shumë kontrata të rregullta pune.

Rektori i Universitetit “Hasan Prishtina” me të ardhur në pozitë pati deklaruar se diçka e tillë nuk do të vazhdojë në UP dhe gjithçka do të përfundojnë më 20 shtator. Sipas tij, përfundimisht këta profesorë do të zgjedhin apo jo UP-në si institucionin e vetëm të rregullt të punës.

Gashi ka premtuar se askush nuk do të falet dhe për të gjithë dënimi do të jetë njësojë, bën me dije KTV. Mirëpo, në rast se profesorët vendosin të largohen nga UP-ja dhe një institucion tjetër ta zgjedhin si punë primare, rektori pret që të angazhojë staf të shkolluar në shtetet evropiane.

Deri tash janë identifikuar rreth 40 profesorë që mbajnë të nënshkruara dy kontrata e më shumë pune si të rregullta. Kjo pasi i gjithë stafi i UP-së kanë plotësuar një formularë në formë dokumenti, ku kanë deklaruar marrëdhëniet e tyre të punës.

Më Shumë

Prizren, 15 aktakuza kundër 19 personave, për vepra të ndryshme penale

Prokurori i Shtetit njofton opinionin publik se nga prokuroritë Themelore janë ngritur shtatëdhjetekatër (74) aktakuza kundër nëntëdhjetedy (92) personave, për vepra të ndryshme penale. Ndërsa, me...

Apeli e kthen në rivendosje aktakuzën për rastin e 17 kg drogë në Prizren

Gjykata e Apelit e ka kthyer në rivendosje aktakuzën për rastin e 17 kg drogë në Prizren. Më 1 qershor 2022, gjatë kontrollit të automjetit...

Lajmet e Fundit