16.8 C
Prizren
E mërkurë, 5 Tetor, 2022

Shqipëria në takimin e Komisionit Europian të Filmit

80488Në kuadër të Berlinales 2014, EUFCN – European Film Commission Network do të zhvillojë të martën (11 shkurt), në Berlin takimin e rradhës të anëtarëve të saj.

Në këtë takim merr pjesë Ilir Butka, si përfaqësues i Albania Film Commision, që gëzon tashmë të drejta të plota në aderimin e saj në këtë organizëm unik dhe prestigjioz të kontinentit. Gjatë takimit pritet të diskutohet për disa çështje si, buxheti dhe situata financiare 2014, aktivitetet e këtij viti, marketing dhe promovimi i tyre, etj, bëri të ditur Agron Domi, bashkëdrejtues me Ilir Butkën në Albania Film Commision.

Sipas tij, një temë tjetër e takimit të anëtarëve të EUFCN do të jetë edhe ajo mbi fondet evropiane për prodhimin e filmave artistikë dhe promovimi midis vendeve europiane, si t’u shpjegohet prodhuesve për fondet qe mund të aplikojnë dhe cilat fonde mund të ndihmojnë komisionet e filmave në vendet përkatëse, mes të cilave edhe në Shqipëri.

EUFCN është një shoqatë jo-fitimprurëse që mbështet dhe promovon industrinë e filmit dhekulturës. Qëllimet kryesore janë për të krijuar një rrjet më aktiv të Komisioneve të Filmit Evropian , për të nxitur shkëmbimin e informacionit ndërmjet anëtarëve dhe për të mbështetur zhvillimin e kërkimeve dhe mundësitë për xhirimet e filmave.

Albania Film Commision ka për qëllim të promovojë rajonin shqiptar për të xhiruar në të filma europian, por jo vetëm. Gjithashtu Albania Film Commision ka për qëllim krijimin e mundësive të reja për të gjithë ata që duan të punojnë në indistrinë e filmit në Shqipëri.

Më Shumë

Studimi tregon çka duan gratë e çka burrat tek seksi

Shpesh thuhet se meshkujt janë nga Marsi, femrat nga Venusi. Dhe kur bëhet fjalë për veprimin midis çarçafëve, hulumtimi i ri ka zbuluar se...

Moti sot

Mot me vranësira dhe intervale me diell. Kjo situatë stabile meteorologjike vije si rezultat i masave të qëndrueshme të ajrit të cilat do të...

Vdekja e turpit!

Lajmet e Fundit