19.8 C
Prizren
E martë, 18 Qershor, 2024

Shteti në “rikverc”

flamuri i kosovesKosova është njohur nga 106 shtete për këta gjashtë vjet, është anëtarësuar në disa organizata ndërkombëtare financiare, por ende ka papunësinë dhe varfërinë më të lartë në rajon, kurse krimi e korrupsioni e kanë mbërthyer vendin.

Në varfëri ekstreme jetojnë 1-. 2 për qind e kosovarëve, varfëri në përgjithësi është 30 për qind, papunësia 31 për qind, 70 mijë kosovarë kanë kërkuar azil në Bashkimin Evropian pas pavarësisë, 2700 euro shënohet të jetë GDP për kokë banori, derisa janë 106 shtete që e kanë njohur Kosovën si shtet, shkruan Zëri.

Më Shumë

Lajmet e Fundit