3.8 C
Prizren
E mërkurë, 29 Nëntor, 2023

Studentët shqiptarë në Gjermani solidarizohen me studentët e UP-së

Rektorati-studentet protestojneOrganizata e Studentëve Shqiptarë në Gjermani, përmes një kumtese, thotë se po i përcjell me vëmendje zhvillimet e fundit ne Universitetin e Prishtinës. Duke i konsideruar legjitime kërkesat e studentëve, studentët shqiptarë në Gjemani, kërkojnë nga studentët e UP-së që të jenë këmbëngulës deri në realizimin e kërkesave të tyre.

“Duke marrë parasysh që studentët janë motori i ndryshimeve pozitive në shoqëri, gjë që më mirë se gjithkush tjetër e kemi parë në të kaluarën jo shumë të largët të popullit tonë, ne e mbështesim të drejtën e studentëve për të protestuar për të drejtat e tyre, dhe njëkohësisht i bëjmë thirrje organeve të rendit që të distancohen nga veprimet e turpshme të sulmeve kundër studentëve”, thuhet në kumtesën e Organizatës së Studentëve Shqiptarë në Gjermani (OSSHGJ).

Universiteti i Prishtinës është universiteti më i madh publik në Kosovë dhe ai duhet të funksionojë i pavarur nga ndërhyrjet politike. Përkundrazi, është Universiteti i Prishtinës ai që duhet të jetë shembull për politikën. Orientimi i Universitetit të Prishtinës në këtë kohë duhet të jetë ngritja e kapaciteteve hulumtuese, ngritja e cilësisë, demokratizimi dhe ndërkombëtarizimi i vërtetë, e jo lajthitja drejt niveleve të ulëta akademike. Ne besojmë që në Kosovë ka intelektualë të mirëfilltë, shkencëtarë të kalibrit ndërkombëtar, të cilët mund të bëjnë ndryshimet e duhura në frymën e udhëheqjes.

“Studentët shqiptarë në Gjermani janë në mbështetje të plotë të kërkesave të kolegëve të tyre në Kosovë, të cilët i ftojmë që të jenë këmbëngulës në kërkesat e tyre deri në fund. Nga studentët e Universitetit të Prishtinës presim që të japin shembull se gjërat me të vërtetë duhet të ndryshojnë për të mirë, duke filluar nga universiteti, që është burimi i dijes dhe avancimit shoqëror në përgjithësi. Ne gëzohemi që ju jeni të vetëdijshëm për forcën tuaj, e më së shumti që jeni të gjithë të bashkuar në kauzën tuaj, e cila është dhe duhet të vazhdoni pa ngjyrime politike”.

Shpresojmë që edhe organet udhëheqëse të Universitetit t’i marrin me seriozitet të duhur këto zhvillime, e të kenë guximin për marrjen e vendimeve të duhura.

“Organizata e Studentëve Shqiptarë në Gjermani grumbullon rreth 500 studentë shqiptarë në nivele të ndryshme akademike, nga studimet bazike deri ne doktorantë e asistentë në universitetet e ndryshme gjermane, ndër ta edhe ish studentë të Universitetit të Prishtinës. Është organizatë jo politike dhe shërben si platformë e studentëve shqiptarë në Gjermani në organizimin e aktiviteteve të ndryshme me karakter kulturor-akademik dhe promovon bashkëpunimin ndërmjet studentëve në Gjermani e më gjerë”, përfundon kumtesa e OSSHGJ-së.

Më Shumë

Hamasi dhe Izraeli bien dakord për armëpushim dhe lirim të pengjeve

Hamasi dhe Izraeli kanë rënë dakord për një armëpushim katër-ditor në Gaza, ka thënë grupi militant në një deklaratë. Grupi tha se ra dakord të...

Pamje nga tregu i kafshëve në Prizren ku u lënduan nëntë persona (FOTO)

Sot në tregun e kafshëve ka ndodhur një shpërthim me granatë dore ku kanë mbetur të lënduar nëntë persona. TV Prizreni ka publikuar një fotografi...

Lajmet e Fundit