2.8 C
Prizren
E enjte, 7 Dhjetor, 2023

Të rinjtë dhe planifikimi urban në Prizren

Ec ma ndrysheOrganizata Joqeveritare “EC Ma Ndryshe”, do të organizojë debatin e dytë të ciklit “Planifikim urban me pjesëmarrje”. Cikli i dytë i debatit mbahet më 25 shtator 2013 (e mërkurë), në Restaurant Marashi në Prizren, duke filluar nga ora 11:00.

Koordinatorja e projektit, Fjolla Gashi, tha se fokusi i debatit të dytë është gjendja e të rinjëve në Prizren dhe sfidat e tyre në raport me planifikimin urban. Ajo tregon se për të diskutuar mbi temën “Të rinjtë dhe planifikimi urban në Prizren”, në cilësinë e panelistëve, janë ftuar Kreshnik Basha,drejtor i Caritas-it Zvicran dhe Kujtim Gashi, koordinator i sektorit të rinisë në DKRS.

“Çështjet për të cilat do të diskutohet në këtë debat janë: infrastruktura rrugore, shkollat, sportet, kultura, ambienti, punësimi dhe siguria publike.

Gjatë debatit do të prezentohet edhe analiza “Planifikim urban për qytetarët”, e cila përmbledh rezultatet e anketës me 500 respondentë në Prizren mbi planifikimin urban”, tha Gashi.

“Ec Ma Ndryshe” ka nis ciklin e debateve “Planifikim urban me pjesëmarrje”. Qëllimi i këtyre debateve është prezantimi i të gjeturave të 28 fokus grupeve me shtatë grupe të komunitetit në Prizren për identifikimin e problemeve dhe gjetjen e zgjidhjeve në raport me planifikimin urban.

Debatet do të jenë forumë të avokimit publik ndaj qeverisë lokale, ku pjesëmarrës do të jenë përfaqësues të grupit përkatës të komunitetit, komunës, shoqërisë civile, medias, qeverisë qendrore dhe ekspertë të planifikimit urban. Ky cikël i shtatë debateve realizohet në kuadër të projektit “Qyteti Gjithëpërfshirës…” që përkrahet nga Olof Palme International Center, e cila mbështetet nga Qeveria e Suedisë. /PrizrenPress.com/

Më Shumë

Vërmicë: Sekuestrohen rreth 270 kilogramë mish të pa përdorshëm

Policia e Kosovës ka sekuestruar 270 kilogramë mish në pikëkalimin kufitar Kosovë – Shqipëri nga dy shtetas shqiptarë. Sipas policisë, gjatë kontrollit në njërin automjet,...

Vetëvendosje në Prizren zgjedh anëtarët e rinj të Komisionit Disiplinor dhe Komisionit Zgjedhor të Qendrës

Sot, Lëvizja Vetëvendosje në Prizren, mbajti sot mbledhjen e XXIV - të të Këshillit të Qendrës. Në këtë mbledhje të rregullt të Këshillit të Qendrës...

Lajmet e Fundit