22.8 C
Prizren
E premte, 30 Shtator, 2022

Universiteti i Prishtinës: Dikur vend i shenjtë, e sot vend ku vrapohet pas interesit e honorarëve

Universiteti i prishtinesPedagogu Hajrullah Koliqi, ish-student dhe profesor i gjeneratës së parë të Universitetit të Prishtinës, flet me ndjeshmëri e saktësi, me kritikë e nostalgji për këtë institucion.

Tregon se si dikur ka qenë nder dhe krenari e madhe vetëm të kaloje nga Universiteti i Prishtinës, nga Rektorati i tij. E, të punosh në të ka qenë ndjenjë madhështore, ndjesi shpirtërore e pazëvendësueshme, diçka e shenjtë, thotë ai, për të shtuar se njësoj, krejt njësoj, ishte edhe po të ishe student i këtij Universiteti.

“Atëherë ka qenë e paimagjinueshme për profesorët dhe studentët që të mos shkojnë në Universitet. Aty ishin të gjithë, që para orarit e deri pas tij. As që është menduar se do të vijë një ditë kur në këtë Universitet vijimi i ligjëratave nga profesorët dhe studentët do të bëhet përmes listave të evidencës. Universiteti dikur ka qenë ‘shtet në shtet’ për nga autonomia, liria e vendimeve, puna shkencore. E sot Universiteti është shndërruar në një institucion social, vend ku vrapohet pas interesit material, honorarëve…”. /Koha Ditore/

Më Shumë

Prizren, hapen kurse trajnuese të zanatit të filigranit

Filigrani është një nga veprimtaritë më të vjetra në Kosovë, me prejardhje nga shekulli XV dhe që gjendet më së shumti në Prizren, raporton...

LIVE|Kosova e humb ndeshjen që dukej e fituar

Kosova e kishte në dorë fitoren ndaj Irlandës së Veriut, por Muriqi, Bytyçi dhe Zeneli, nuk janë treguar finalizues të mirë secili në nga...

Lajmet e Fundit