19.8 C
Prizren
E diel, 16 Qershor, 2024

E vërteta e UNMIK-ut për korrupsionin dhe privatizimin

petersenUNMIK-u ishte përpjekur të hetojë rastet e korrupsionit dhe krimit të organizuar. Kishte pasur disa raste të profilit tepër të lartë.

Por misioni që ka administruar për më shumë se tetë vjet, asnjëherë, e as kur udhëhiqej nga ish kryeadministratori Sorren Jesen- Peteresn nuk kishte arritur që t`i procedonte rastet.

Arsyeja që sipas Petersen hetimet dështuan ishte e thjeshtë: mungesa e fakteve dhe e dëshmitarëve. Në një intervistë për gazetën Tribuna, ish shefi i UNMIK-ut ka folur edhe për zhgënjimin për mossuksesin e privatizimit.

Sipas tij, statusi i padefinuar kishte bërë që në Kosovës të mos vinin investitorët e duhur.
Kjo ka bërë që privatizimi të mos ishte i suksesshëm dhe zhvillimi ekonomik të mungojë. Petersen ka lavdëruar marrëveshjen Kosovë- Serbi por ka kërkuar që pas kësaj marrëveshje energjitë të fokusohen tek ekonomia dhe sundimi i ligji

Më Shumë

Ndërron jetë Metë Shatri, ish-zyrtar i Drejtorisë së Arsimit në Prizren

Ka ndërruar jetë Metë Shatri, ish-zyrtari i Drejtorisë së Arsimit në Prizren dhe anëtar i Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK). Lajmi i hidhur është...

Festimet për Ditën e Çlirimit në Prizren: Shfaqje folklorike në Shadërvan

Gjatë festimeve të organizuara nga Komuna e Prizrenit me rastin e “Ditës së Çlirimit”, kishte edhe shfaqje folklorike shqiptare, turke dhe boshnjake në Prizren. Ato...

Lajmet e Fundit