2.8 C
Prizren
E enjte, 7 Dhjetor, 2023

Kizolli merr modalitetet e Turqisë

Beni 1 (1)Kandidati i Partisë Konservatore të Kosovës për kryetar të Prizrenit, Beni Kizolli, në kuadër të aktiviteteve të shumta partiake dhe vizitave jashtë vendit është takuar me Drejtorin për Riciklimin e Mbeturinave, Zeki Terioglu, që funksionon në kuadër të Ministrisë së Ambientit dhe Mjedisit të Republikës së Turqisë në Ankara. Kizolli është informuar nga dora e parë për proceset e riciklimit të mbeturinave në Turqi, për rezultatet e arritura dhe rëndësinë dhe ndikimin e kësaj fushe në ekonominë e një vendi dhe në sigurimin e ambientit të pastër.

“Pasi që partia Konservatore e Kosovës është e përkushtuar në rregullimin e kësaj çështjeje kronike dhe të administrimit më të mirë të mbeturinave në vend, njohuritë e përfituara nga kjo vizitë do të zbatohen edhe në vendin tonë. Menaxhimi i suksesshëm i mbledhjes dhe riciklimit të mbeturinave është po ashtu një biznes profitabil që do të ndikojë pozitivisht në ekonominë e Prizrenit dhe në punësimin e qytetarëve tanë” tha Kizolli.

Në vazhdën e aktiviteteve Kizolli është takuar edhe me Adem Dogan nga kompania për deponimin dhe paketimin e mbeturinave ALSTA ne Ankara, ku si lëndë e parë përdoret letra, plastika dhe xhami.

Partia Konservatore e Kosovës dhe Beni Kizolli kanë shqyrtuar mundësitë e nënshkrimit të një marrëveshje me komunën e Keçiorenit të Turqisë për organizimin, mbledhjen, përpunimin dhe paketimin e mbeturinave.

Një takim i suksesshëm është mbajtur edhe ndërmjet Beni Kizolli dhe Z. Mursel Turbay, Drejtor i Sindikatës së nëpunësve komunal Ben-Bir-Sen, ku janë diskutuar çështjet për mbrojtjen e të drejtave të nëpunësve komunal. /PrizrenPress.com /

Më Shumë

Todt për gjendjen e Schumacherit: Është pjesë e familjes time, e takoj rregullisht

Po  bëhen gati 10 vjet nga aksidenti me ski i Michael Schumacher, 7 herë kampionit të botës në Formula 1 dhe në gjithnjë këto...

BQK thirrje për paratë e falsifikuara: Furnizim vetëm përmes bankave

Banka Qendrore e Kosovës nëpërmjet një komunikate për media ka bërë thirrje për kujdes të shtuar për qarkullimin e monedhave të falsifikuara. Thirrja e...

Lajmet e Fundit