27.8 C
Prizren
E enjte, 21 Shtator, 2023

Kuvendi miraton 8 ligje për liberalizimin e vizave

Pa visaKuvendi i Kosovës me procedura të shpejtuara ka miratuar pakon prej tetë ligjeve si pjesë e përmbushjes së kritereve për liberalizimin e vizave.

Projektligjet, janë sponsoruar nga ministri i punëve të brendshme, Bajram Rexhepi dhe me shumicë votash janë mbështetur nga deputetët.

Këto ligje rregullojnë fusha të azilit, azil-kërkimit, menaxhimit të integruar të kufirit dhe çështje të ngjashme, për të cilat Bashkimi Evropian kërkon standarde evropiane për vendet që mëtojnë të futen në zonën pa viza – Shengen.

Sipas procedurave, të tetë ligjet i nënshtrohen edhen jë rishikimi npër komisionet gjegjëse dhe më pas formalisht votohen edhe njëherë në Kuvend, para se t’i procedohen presidentes për nënshkrim dhe publikim në Gazetën Zyrtare.

Miratimi i kësaj pakoje ligjore u bë në ditën kur para Kuvendit, në sesikonin e pasdites pritet të flasë edhe Komisionari për Zgjerim i BE-së, Stefan Fule.

Policia po heton rastin e vdekjes së një personi nga rrokullisja e traktorit në Suharekë

Policia e Kosovës është duke hetuar rastin e vdekjes së një qytetari nga rrokullisja e traktorit në Suharekë. “Është raportuar se viktima kishte humbur kontrollin...

Ukrainasit i detyrojnë rusët të tërhiqen nga pozicionet e tyre

Gjatë ditës së kaluar, 24 përleshje luftarake u zhvilluan në frontet në Ukrainë ndërsa ushtria ukrainase pati sukses në rajonin e Zaporozhzhia dhe Donetsk. Forcat...

Lajmet e Fundit