33.8 C
Prizren
E martë, 16 Korrik, 2024

PK-ja akuzon Ekzekutivin për financimin e festivalit të Prishtinës

PartiaKonservatoreeKosoves-logoPartia Konservatore e Kosovës (PK) e vlerësoi absurde vendimin e Ekzekutivit të Prizrenit për alokimin 10,000,00 eurove nga buxheti komunal festivalit të filmit 9/11 që mbahet në një komunë tjetër atë të Prishtinës.

“Duke pasur parasysh mbështetjen e ulët dhe buxhetin e pamjaftueshëm të komunës së Prizrenit ndaj projekteve kulturore, dhënia e 10,000,00 eurove për një manifestim që mbahet në një komunë tjetër është e pakuptimtë dhe tendencioz. Me këtë varfërohen edhe më tepër mbajtjet dhe zhvillimet e manifestimeve kulturore të Prizrenit sidomos ato tradicionale që identifikohen me komunën tonë”, tha kryetari i PK-së, Munir Basha.

Sipas tij, segmenti i zhvillimit kulturor është shumë i rëndësishëm në zhvillimin e gjithmbarshëm të shoqërisë. “Me këtë dëshmohet se qeverisja aktuale nuk është e interesuar të investojë në zhvillimin e gjithmbarshëm të shoqërisë prizrenase por tenton që edhe ato mjete të pakta që i ka në dispozicion t’i shpërndajë për qëllime të tjera”, tha Basha.

Ai tha se miratimi i kërkesës së Drejtorisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, që të mbështetet një eveniment jashtë kufijve të komunës së Prizrenit, tregon një papjekuri politike të pushtetit lokal.

“Në kohën kur drejtoria për zhvillim ekonomik dhe turizëm udhëhiqej nga subjekti jonë kemi ndarë 30,000,00 për festivalin tradicional të filmit dokumentar Dokufest. Ndërsa tani ky pushtet aktual nuk e kishte fare në rend të ditës mbështetjen e Dokufestit por një festival që mbahet në një komunë tjetër. Por pas intervenimit të subjekteve tjerë qeveria lokale mori vendimin që të mbështetet Dokufesti me 15,000,00 euro”, tha Basha.

Sipas tij, mbështetja e projekteve tjera dhe derdhja e pamatur e buxhetit në dëm të projekteve komunale është e papranueshme dhe e dëmshme. “Në kohën kur çdo cent është i rëndësishëm për mirëqenien e qytetarit, derdhja e fondeve për qëllime të tjera dhe mos investimi i tyre në komunën e dedikuar është diletantizëm politik i qeverisë lokale të Prizrenit”, tha Basha. /PrizrenPress.com/

Më Shumë

DokuFest sivjet rrugëton me temën e ndryshimeve globale, ‘New Order’

Festivali Ndërkombëtar i Filmit të Shkurtër dhe Dokumentar, “DokuFest” ka vendosur ta organizojë edicionin e 23-të nën temën “New Order”. Tranzicioni i shpejtë global, luftërat,...

Arrestohet një person në Malishevë, i gjendet një pushkë gjuetie me dy fishekë

Është arrestuar një person në Vërmicë të Malishevës, pasi tek i njëjti është gjetur dhe sekuestruar një pushkë gjuetie me dy fishekë. Policia ka bërë...

Lajmet e Fundit