18.8 C
Prizren
E hënë, 20 Mars, 2023

Shqipëria rrezikon të mbetet pa rezerva uji

uji ne shqiperiShqipëria, vendi i dytë në Evropë për rezervat ujore, pas Norvegjisë, rrezikon të mbetet pa ujë.

Alarmin e kanë dhënë ambientalistët në Shqipëri, duke bërë shkaktar për gjendjen e krijuar ndërtimin pa kriter të hidrocentraleve në këtë vend nga ku kanë kërkuar njëherësh ndalimin e investimeve në hidrocentrale.

Gjatë raportimit në Komisionin e Veprimtarive Prodhuese e Mjedisit në Parlamentin e Shqipërisë, ambientalisti i Ministrisë së Mjedisit dhe Administrimit të Ujërave, Eduard Cani, deklaroi se aktualisht nuk ka një strategji për mbrojtjen e burimeve ujore dhe duhet ndërhyrje sa më parë.

“Ndalimi i investimeve si në vepra të mëdha, si hidrocentrale, të ndalohet menjëherë, jo më leje, deri në përgatitjen e vlerësimit strategjik mjedisor dhe sigurimit të balancës ujore.

Ministria e Mjedisit po punon për strategjinë dhe verifikimin e sa ujë kemi në Shqipëri, sepse ne nuk e dimë sa ujë kemi në Shqipëri. Deri në atë moment ne do të ishim të lumtur që institucionet të ndalojnë të paktën derisa të qartësohet situata në dhënien e lejeve, sepse do jetë kosto e shtuar dhe e pamenaxhueshme për të ardhmen”, tha Cani…

Më Shumë

Hera e parë në historinë botërore të Ballkanit që fitojnë të gjithë!

 Rexhep Hoti E dijshmja dhe vlera për shqiptarët ka kohë – shekuj, që është faktor i huaj përballë interesave të tyre kolektive. Duke mos qenë...

Shaqiri s’udhëton në Serbi për ndeshjen ndaj Bjellorusisë

  Ylli shqiptar, Xherdan Shaqiri nuk do jetë me kombëtaren e Zvicrës për ndeshjet e marsit. Në fund të muajit mars kombëtaret do të zhvillojnë ndeshjet...

Lajmet e Fundit