17.8 C
Prizren
E enjte, 6 Tetor, 2022

Të hyrat e Qeverisë ishin 635,2 ndërsa shpenzimet 505,9 milionë euro

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar llogaritë Qeveritare në bazë tremujore (TM2 2022). Ky publikim paraqet pasqyrën e të hyrave dhe shpenzimeve qeveritare brenda kësaj periudhe.

Gjithsej të hyrat e Qeverisë së Përgjithshme në TM2 2022 ishin 635,2 milion Euro, ndërsa të hyrat në TM2 2021 ishin 660,0 milion Euro.

“Pjesën më të madhe te të hyrave e përbëjnë tatimet në produkte, të cilat paraqesin 67% të totalit të të hyrave, tatimet rrjedhëse në të ardhura 18%, aktivet dhe detyrimet financiare 6%, pagesat për prodhimet jo-tregtare 4%, tatimet tjera në prodhim 2%, ndërsa pjesa e mbetur është shpërndarë në kategori tjera të të hyrave”, njofton ASK-ja, raporton RTKlive.

Gjithsej shpenzimet e Qeverisë së Përgjithshme në TM2 2022 ishin 581,7 milion Euro, ndërsa shpenzimet në TM2 2021 ishin 505,9 milion Euro.

Pjesën më të madhe të shpenzimeve e përbëjnë kontributet sociale dhe përfitimet me 31%, kompensimi i punëtorëve me 28%, konsumi i ndërmjetëm 14%, subvencionet 9%, ndërsa pjesa e mbetur e shpenzimeve është shpërndarë në kategori tjera të shpenzimeve.

Më Shumë

12 vëllezër e motra thyejnë rekordin botëror me moshë të kombinuar mbi 1058 vjeç

Një familjeje me 12 vëllezër e motra në Spanjë iu dha Rekordi Botëror Guinness kur mosha e tyre e kombinuar u konfirmua si 1058...

Punime në rrjet/ Këto vende në Prizren nuk do të kenë rrymë nesër

06.10.2022 Punime të domosdoshme për siguri të sistemit Prizren 1. Nga TS 35/10 kV Pirana do të ndërprehet: Dalja 10 kV Dalja e Krushes (kodi: 30034011) prej orës 10:00...

Lajmet e Fundit