15.8 C
Prizren
E premte, 31 Maj, 2024

UP-ja vendos të shpërblejë punimet shkencore false

UP-rektoratiUniversiteti i Prishtinës ka hartuar një rregullore të procedurave vlerësuese për zgjedhjen dhe avancimin e personelit akademik, e cila mundëson poentim të lartë edhe të punimeve shkencore të dyshimta.

Tri punimet e ish-rektorit Ibrahim Gashi, sipas rregullores, tërheqin pikë sa dy që botohen në revista me impakt faktor.

Nevoja për t’u precizuar procedura e përzgjedhjes së stafit akademik, përfshirë dhe vlerën që duhet pasur në këtë proces puna shkencore, është shtruar pas skandalit të mashtrimit që pati bërë ish-rektori Gashi./Koha Ditore/

Më Shumë

Shënohet 50 vjetori i shkollës “Gani Saramati” në Prizren

Me një aktivitet të pasur artistik, të enjten u shënua 50-vjetori i funksionimit të Shkollës së Mesme të Ulët “Gani Saramati” (ish-Lekë Dukagjini) në...

Hapja e paligjshme e kanalit në “Shatërvan” të Prizrenit: Bie  këmbësorja

Një këmbësore ka  rënë  në  kanal në “Shatërvan” të Prizrenit. Drejtori i Drejtorisë së Inspektorateve  në Prizren, Islam Ukaj tha se kanali është hapur paautorizim...

Lajmet e Fundit