19.8 C
Prizren
E martë, 16 Gusht, 2022

UPZ-ja pranon ankesat e studentëve, me të drejtë fitojnë studimet

Adem SallaukaPas përfundimit të afatit të parë të regjistrimit të studentëve, drejtuesit e Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, kanë pranuar edhe ankesat e kandidatëve të cilët mendojnë se u është bërë padrejtësi gjatë numërimit të pikëve.Sektretari i përgjithshëm Adem Sallauka thotë se ka pasur shumë ankesa, por vetëm 4 prej tyre kanë rezultuar si pozitive dhe ata kandidatë pas numërimit të pikëve janë pranuar. E studentët shprehën të kënaqur që ankesat e tyre u janë marrë parasysh,transmeton rtk.

Egzona Hoxha, Albiona Pulaj, Vjollca Tabaku, Bekir Latifi, Klodian Kolloni dhe Perihane Paqaku ishin disa nga kandidatët të cilët me plotë të drejtë kishin bërë ankesë në drejtim të Universitetit të Prizrenit për mos vlerësimin korrekt pas dhënjes së provimit pranues në afatin e parë të regjistrimit.

Komisioni i formuar për shqyrtimin e ankesave ka nxjerrë në pah parregullsi gjatë numërimit të pikëve ku edhe ka rezultuar me mos pranimin e këtyre studentëve. Perihane Paqaku me përkatësi rome ishte e bindur për dhënjen e provimit në afatin e parë, ndonëse emrin nuk e kishte pasur askund në listën e vendosur në derën e Universitetit.

Ajo thotë se kishte aplikuar në drejtimin e Juridikut dhe pas ankesës është konstatuar se pikët nuk janë mbledhur si duhet. Edhe përkundër pakënaqësive, Perihanja, shprehet e kënaqur që më në fund do e merrë indeksin e këtij Universiteti.

Edhe sekretari i përgjithsëhm i Unviersitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, Adem Sallauka pranon se ka pasur lëshime gjatë numërimit të pikëve. Sallauka thotë se aplikantët e pa kënaqur kanë bërë aneksa dhe ato janë shqyrtuar nga një komision i formuar për këtë cështje.

“Ka pasur ankesa të shumta, por tre ose katër raste kanë qenë pozitive e të tjerat jo. Atyre aplikatëve që u është bërë e pa drejtë, pa dashje automatikisht janë regjistruar në drejtimet ku edhe kanë aplikuar” tregon Sallauka.

Sallauka shpreson që ky fenomen mos të përsëritet në afatin e dytë të pranimit të studentëve, ndonëse këtë e arsyeton me aplikacionet e shumta që kanë ardhur në drejtim të këtij Universiteti.

Më Shumë

Papa Françesku: Lufta e Ukrainës largon vëmendjen nga uria

Papa Françesku ka thënë se lufta në Ukrainë tërhoqi vëmendjen nga problemi i urisë në botë dhe bëri thirrje për ndihmë urgjente ushqimore për...

Tragjedia në Mal të Zi, humbën jetën 11 persona – MPB jep informacione të reja

Ministri i Punëve të Brendshme të Malit të Zi, Filip Axhiq tha se e gjithë udhëheqja e Drejtorisë së Policisë aktualisht ndodhet në Cetinje...

Lajmet e Fundit