0.8 C
Prizren
E diel, 29 Janar, 2023

Dymbëdhjetë pyetjet e presidentes për Kushtetuesen

Atifete jahjagaPresidentja e shtetit, Atifete Jahjaga, nuk e ka pasur vetëm një pyetje për Gjykatën Kushtetuese, kur një ditë më parë i është drejtuar me kërkesën për t’ia hequr dilemat se kë duhet ta propozojë për kryeministër pas certifikimit të rezultatit të zgjedhjeve nacionale. Në shtatë faqe tekst ka listuar 12 pyetje, të cilat i ka përmbledhur në katër grupe.

Pyetjen e fundit e ka kualifikuar si më të rëndësishmen. Ka këtë përmbajtje: “specifikoni rendin e përparësisë ndërmjet nenit 84, paragrafi 14, dhe nenit 95 të Kushtetutës ashtu siç ato lidhen me kompetencën e Presidentes për të mandatuar kandidatin për Kryeministër pas zgjedhjeve”.

Norma e parë kërkon që presidenti “cakton mandatarin për formimin e qeverisë pas propozimit të partisë politike ose koalicionit që përbënë shumicën e Kuvendit”/koha ditore/

Më Shumë

Grabitësi i armatosur vodhi 10,000 euro nga filiali i institucionit financiar në Prizren

10,000 euro i ka marrë grabitësi në institucionin mikrofinanciar në Prizren të premten. Menaxherja e filialit ka thirrur policinë pasi personi i maskuar dhe i...

“Vlera e koeficientit prej 125 euro nuk paraqet rritje reale të pagave”

Ish-kryeministri Avdullah Hoti theksuar se një vlerë e koeficientit prej 125 euro i ruan pagat e njëjta në fuqi blerëse, siç kanë qenë në...

Lajmet e Fundit