23.8 C
Prizren
E premte, 19 Korrik, 2024

Miratimi i shpejtë i Ligjit për amnisti, hap vendimtar

KuvendiKosoves5-27Shefi i i Zyrës së BE-së në Kosovë, shefat e misioneve të shteteve anëtare të BE-së në Kosovë, dhe Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Kosovë kanë kërkuar që të miratohet ligji për amnisti. Sipas tyre, miratimi i shpejtë i Ligjit për amnisti nga Kuvendi është hap vendimtar për të siguruar integrim të plotë të të gjithë qytetarëve në institucionet e Kosovës në tërë vendin.

“Shefi i Zyrës së BE-së në Kosovë, shefat e misioneve të shteteve anëtare të Bashkimit Evropian që janë prezente në Kosovë, dhe Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, së bashku theksojnë rëndësinë që ka miratimi i Projektligjit për amnisti nga ana e Kosovës si një element i nevojshëm i normalizimit të marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë. Ky ligj, ashtu siç është hartuar, ka fushëveprim të ngushtë, përjashton veprat që shkaktuan dëmtime të rënda trupore apo vdekjen, dhe amniston vetëm ato krime ekonomike që janë kryer në lidhje me thirrjen për rezistencë.

Ne mirëpresim diskutimet e gjalla lidhur me Ligjin për amnisti në publik dhe në Kuvend dhe ne çmojmë përpjekjet e Qeverisë së Kosovës për t’ju përgjigjur shqetësimeve të tyre duke i mbajtur elementet për të cilat është arritur pajtim gjatë dialogut të lehtësuar nga BE-ja në Bruksel. Miratimi i shpejtë i Ligjit për amnisti nga ana e Kuvendit është hap vendimtar për të siguruar integrim të plotë të të gjithë qytetarëve në institucionet e Kosovës në tërë vendin”, thuhet në deklaratë të përbashkët .

Më Shumë

Shqiptarja e Kosovës: Përse të pushojmë jashtë kur kemi vendin tonë në Shqipëri

Jugu i Shqipërisë në sytë e turistëve vendas, atyre nga Kosova dhe të huajve ka plazhet më të bukura dhe me çmime tejet të...

Zyrtare: Kosova ka 1 milion e 586 mijë banorë

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka mbajtur një konferencë, ku ka shfaqur statistikat preliminare të regjistrimit të popullsisë që ishte mbajtur në maj të...

Lajmet e Fundit