33.8 C
Prizren
E mërkurë, 19 Qershor, 2024

Muja premton përkrahje për personat me aftësi të kufizuar

Ramadan Muja 2Kryetari i  Komunës së Prizrenit,  Ramadan Muja, ka marrë pjesë në shënimin e ditës ndërkombëtare për personat me aftësi të kufizuara, i cili është organizuar në qendër të qytetit në “Shatërvan”, me moton “Thyej pengesat, hap dyer për një shoqëri gjithëpërfshirëse për të gjithë”. Muja premtoi se si kryetar i Komunës së Prizrenit, do të angazhohet të ndihmojë këtë kategori të shoqërisë .

Në Kosovë janë rreth 10 përiqnd të qytetarëve me aftësi të kufizuar. Në një konferencë për shtyp të organizuar në “Hendikos”, zyrtarët e kësaj Organizate kanë kërkuar nga qeveria qendrore dhe ajo lokale, që të mos e lejojnë asnjë ndërtim pa përmbushjen e kushteve për lëvizje të personave më aftësi të kufizuara, punësimin e këtyre personave sipas ligjit dhe kanë paraqitur problemet me të cilat ballafaqohet kjo pjesë e shoqërisë sonë./PrizrenPress.com/

 

Më Shumë

U vranë në ditën e parë të paqes në Kosovë, Rohde kujton dy gazetarët gjermanë

Ambasadori gjerman në Kosovë, Jorn Rohde ka kujtuar 25-vjetorin e vrasjes së dy gazetarëve gjermanë Gabriel Gruner, Volker Kramer dhe përkthyesit të tyre, Senol...

Mamusha do të bëhet me Qendër Kulturore Rinore me vlerë 1.7 milion euro

Ministria e Kulturës, Ministria e Zhvillimit Rajonal dhe Komuna e Mamushës kanë nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi për projektin “Ndërtimi i Qendrës Kulturore Rinore në Mamushë”. Projekti...

Bregu i shpëtimit

Lajmet e Fundit