31.8 C
Prizren
E martë, 23 Korrik, 2024

Prizren, arrestohen katër persona për kanosje dhe uzurpim të pronës

Policia e Kosovës ka bërë të ditur se ka arrestuar katër persona fshatin Serbicë e Ulët të Prizrenit, pasi të njëtit dyhsohen për “Uzurpim i paligjshëm pasurisë se paluajtshme” dhe “Kanosje”.

Rastit i janë përgjigjur njësitet relevante policore dhe janë ndërmarrë te gjitha masat e duhura ligjore.

“Pas identifikimit te personave te përfshirë ne rast ,te njëjtit shoqërohen ne Stacionin Policor Prizren Veri dhe intervistohen lidhur me rastin”.

“Te dyshuarit H.SH dhe djali i tije F.SH .kishin hyrë ( e kishin uzurpuar) një parcelë ( toke bujqësore) duke e livruar te njëjtën me traktor, Lidhur me parcelën ne kontest , te dyshuarit dhe i dëmtuari e kane ne shqyrtim një lende ne Gjykatën Themelore ne Prizren”.

“Ne baze te dokumenteve valide (Liste poseduese) e lëshuar nga organet kompetente kjo parcelë figuron ne emrin e te dëmtuarit Z.G, përderisa te dyshuarit pretendojnë se parcela është e tyre dhe te njëjtën e shfrytëzojnë qe plot 70 vite”.

Me aktvendim me shkrim te Prokurorit te Shtetit ,te dyshuarit F.SH i shqiptohet masa e ndalimit për 48 orë.

Me date 29 .10.2023 serish njoftohet ne polici se rasti është përsëritur dhe ka eskaluar edhe ne :” Kanosje” ne mes te palëve te përfshira.

“Pas inicimit te rastit ,dhe ndërmarrjes se veprimeve te nevojshme dhe njoftimit te Prokuror i Shtetit ,nga i njëjti me aktvendim me shkrim u shqiptohet masa e ndalimit policor edhe te dyshuarëve:

H.SH,M.SH dhe I.SH dhe kundër te njëjtëve është ngritur KALLEZIM PENAL me dyshimin e arsyeshëm për kryerje te veprës penale “Uzurpim i paligjshëm pasurisë se paluajtshme” dhe “ Kanosja””.

Më Shumë

Policia shqiptoi për 24 orë, mbi dy mijë e 200 gjoba në trafik

Policia e Kosovës njofton se për 24 orë, ka shqiptuar 2213 gjoba në trafik. Sipas policisë, gjatë 24 orëve të fundit janë evidentuar disa aksidente...

Ndërprerje të ujit të pijshëm në disa fshatra të Prizrenit, shkak dëmtimi i gypit

Kompania "Hidroregjioni Jugor" në Prizren ka njoftuar konsumatorët se për shkak të dëmtimit të gypit cili e furnizon stacionin e pompave "SOZI" nga persona...

Lajmet e Fundit