25.8 C
Prizren
E premte, 2 Qershor, 2023

Qeveria miraton sanksione shtesë ndaj Rusisë dhe Bjellorusisë

Qeveria e Kosovës, në mbledhjen e të mërkurës ka shtuar sanksionet ndaj Rusisë për të kundërshtuar agresionin e këtij shteti ndaj Ukrainës.

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës ka prezantuar plotësimet dhe ndryshimet për vendosjen e sanksioneve ndaj Rusisë.

“Si kundërpërgjigje ndaj agresionit rus në Ukrainë dhe mbështetje së Bjellorusisë për këtë agresion si dhe krimeve të raportuara më 25 shkurt 2023 Bashkimi Evropian, aprovoi pakon e 10-të të sanksioneve ekonomike dhe individuale ndaj Rusisë dhe Bjellorusisë”.

Tutje Gërvalla ka bërë të ditur edhe ato se çfarë përfshin kjo pako.

“Eksportetët e teknologjisë kritike dhe mallrave industriale, importet e asfalteve dhe gomës, sigurimin e kapacitet të depozitimit të gazit për rusët”, ka thënë Gërvalla.

Po ashtu, në mbledhjen e të mërkurës ekzekutivi ka shqyrtuar propozim vendimin për themelimin e komisionit Ad-Hoc, ku janë emëruar edhe anëtarët.

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, gjatë kësaj mbledhje ka bërë të ditur anëtarët e këtij komisioni.

“Proces i rekrutimit për kandidatë për komisionin e autoritetit të konkurrencës ka në vetë edhe procesin e ankimimit”.

“Andaj sot propozohet themelimi i komisionit Ad-Hoc për shqyrtimin e ankesave në këtë përbërje: Agron Gashi, koordinator i zyrës ligjore në zyrën e Kryeministrit kryesues, Fahrije Qorraj, zyrtare e lartë për trajnime dhe barazi gjinore ministria e Ekonomisë anëtare, Shkurte Krasniqi udhëheqëse e divizionit për rregullim më të mirë sekretariati koordinues i Qeverisë në zyrën e kryeministrit, anëtare”.

Teksa komisioni obligohet që t’i shqyrtoj të gjitha ankesat në përputhje të legjislacionit.

Më Shumë

Lajmet e Fundit