2.8 C
Prizren
E hënë, 30 Janar, 2023

Shabani: Na harruan

MuharremShabani-delegat i 2 korrikutMuharrem Shabani, një prej delegatëve që e ka lexuar më 2 korrik të vitit 1990 Deklaratën Kushtetuese të Pavarësisë së Kosovës, e kujton 23-vjetorin e asaj ngjarjeje si një kthesë për popullin shqiptar për të vendosur për pozitën e tyre juridike dhe kushtetuese të Kosovës për shpalljen e Kosovës Republikë.

“Në rrethana të gjendjes ushtarake dhe policore, pasi paraprakisht edhe Kuvendin e kishin mbyllur, rryma ishte ndalur, ne u detyruam që para shkallëve të Kuvendit, me një skenar të përgatitur nga delegatët dhe të koordinuar edhe nga akademikët, po ashtu edhe me miqtë nga SHBA-ja, ta kryejmë punën tonë: ta shpallim Kosovën Republikë. Pra, 2 korriku ishte vullneti i popullit”, ka thënë për “Epokën e re” Shabani.

Por, sot Shabani nuk është i kënaqur me institucionet e Kosovës që i kanë harruar delegatët e Kuvendit të 2 Korrikut, minatorët, studentët dhe akademikët të cilët, sipas tij, nuk u ndalën në kërkesat e tyre republikë. “Do të ishte e padrejtë dhe mëkat që gjeneratat e asaj kohe, në mesin e tyre studentë e profesorë, të harrohen”, ka thënë Shabani.

Më Shumë

Duda Balje viktimë e ngacmimit nga personi i cili thotë se ishin në ‘lidhje dashurie’ për 6 vite

Deputetja e Kuvendit të Kosovës, e cila vjen nga radhët e komunitetit boshnjak, Duda Balje ka denoncuar në Polici se është përballur periudhën e...

Prizren, 6 aktakuza kundër 11 personave, për vepra të ndryshme penale

Prokurori i Shtetit njofton opinionin publik se nga prokuroritë Themelore janë ngritur gjashtëdhjetedy (62) aktakuza kundër shtatëdhjetedy (72) personave, për vepra të ndryshme penale. Ndërsa,...

Lajmet e Fundit