19.8 C
Prizren
E martë, 18 Qershor, 2024

Arsimtarët pa kontratë kolektive

Gjimnazi Gjon BuzukuKontrata kolektive për punëtorët e arsimit, është dashur të nënshkruhet në fund të muajit shtator të këtij viti. Por kjo nuk ka ndodhur ende. Zyrtarët e Ministrisë së Arsimit thonë se kjo shtyrje është bërë që ky proces të mos ketë ndikim në fushatën elektorale që është mbajtur gjatë muajit tetor dhe është përsëritur në nëntor.

Ndërkohë, në MASHT kanë premtuar se kontratat me mësimdhënësit do të nënshkruhen pas zgjedhjeve të balotazhit. Që nga viti 2005, kur edhe ka skaduar afati kontratës së vjetër kolektive, punëtorët e arsimit vazhdojnë të punojnë me po atë kontratë. Ndërkohë, ende nuk është nënshkruar kontrata e re kolektive.shkruan Tribuna.

Lutfi Mani, kryetar i Komisionit për kontratën kolektive në Sindikatën e Bashkuar të Arsimit, ka theksuar se kontrata është e gatshme, por do të nënshkruhet pas zgjedhjeve. Sipas tij, arsyeja e mosnënshkrimit të kontratës, deri më tani është se Qeveria e Kosovës, ka refuzuar që t’u japë nga katër paga mësuesve që pensionohen.

Më Shumë

Urimi i Totajt për festën e Bajramit

Kryetari i Prizrenit, Shaqir Totaj, u ka uruar besimtarëve të fesë islame festën e Kurban Bajramit. Ai ka dëshiruar që kjo ditë të sjellë paqe,...

Përurohet Kalaja e UÇK-së në Vërri të Prizrenit

Në Vërri, përkatësisht në Leskovec të Prizrenit sot është bërë përurimi i Kalasë së UÇK-së. Në këtë manifestim po merr pjesë gjeneral Kudusi Lame, ish...

Lajmet e Fundit