19.8 C
Prizren
E mërkurë, 28 Shtator, 2022

Bajrami: Nga Kosova janë larguar 5130 nxënës

Arsim Bajrami-ministri arsimitMinistri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami ka thënë se deri më tani, nga Kosova, të prekur nga fenomeni i largimit nga Kosova, janë edhe nxënësit e cikleve parauniversitare në Kosovë.

Megjithatë, Bajrami nuk ka dhënë numra rreth asaj se sa studentë janë të larguar nga Kosova.

“Procesi i largimit ka përfshirë edhe sektorin e edukimit dhe ne kemi shifra ekzakte të cilat janë të proceduara para një jave – përkatësisht rreth 5130 nxënës të cikleve parauniversitare. Jemi duke tentuar që të flasim me prindër që këta nxënës të kursehen”, ka theksuar ministri Bajrami.

Më Shumë

Lajmet e Fundit