8.8 C
Prizren
E mërkurë, 28 Shkurt, 2024

Kurti, qytetarëve të komuniteteve joshumicë: Punësimi është zotim dhe prioritet

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka bërë një adresim fundvitit, drejtuar qytetarëve nga radhët e komuniteteve joshumicë në Kosovë.

Ai është shprehur se krahas investimeve në arsim për të gjithë fëmijët dhe nxënësit, sipas tij, janë krijuar mundësi veçanërisht për komunitetet joshumicë.

“Krahas investimeve në arsim për të gjithë fëmijët dhe nxënësit, kemi krijuar mundësi veçanërisht për komunitetet jo shumicë. Për komunitetet rom, ashkali dhe egjiptian që tradicionalisht kanë qenë të nënpërfaqësuara në shkollat e mesme dhe arsimin e lartë, ne kemi ofruar bursa nga të cilat kanë përfituar 498 nxënës të shkollave të mesme, së bashku me 55 studentë në fakultetet publike. Me shumë prej tyre jam takuar këtë muaj për të dëgjuar nga ata për arritjet dhe ëndrrat e tyre”.

Më Shumë

Inspektorati i Tregut me aksion në Prishtinë, Prizren dhe Gjakovë – konfiskohen 800 produkte dhe mbyllen 3 lokale

Inspektoratit Qendror i Mbikëqyrjes së Tregut ka zhvilluar sot një aksion të përbashkët me Doganën dhe Policinë e Kosovës në tri regjione (Prishtinë, Prizren...

Akademi përkujtimore për Rifat dhe Muharrem Dina

Në kujtim të veprimtarëve të çështjes kombëtare, me rastin e 25 vjetorit të rënies së dëshmorit të UÇK-së, Rifat Dina – “Xha Jaho”, dhe...

Lajmet e Fundit