1.8 C
Prizren
E hënë, 4 Mars, 2024

MASHT-i riemërton shkollën në Mamushë

shkolla ne mamusheMinistri i Ministrisë së Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë(MASHT) Ramë Buja ka nënshkruar vendimin për riemërtimin e Shkollës Fillore të Mesme  dhe të Ulët në Mamushë nga “Haxhi Ymer Lutfiu” në SHFMU “Anadollu”.
Çështja e riemërtimit të kësaj shkolle ka mbetur e pazgjidhur që nga viti 2011.Organizata Joqeveritare “EC Ma Ndryshe” ka raportuar për këtë problem në qershor të vitit 2013.

Në bazë të vrojtimeve gjatë monitorimit është parë se komuna e Mamushës përdor emrin “Anadolu” për këtë shkollë, derisa Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë në dokumentet zyrtare i referohet si ShFMU “Haxhi Ymer Lutfiu”.

Drejtori Ekzekutiv Hajrullah Çeku thotë se muaj më parë ka kërkuar informata nga MASHT-I për rrjedhën e procesit.

“Dje jemi njoftuar se ministri Buja ka vepruar në këtë drejtim në përputhje me kërkesën e Komunës së Mamushës”,tha Çeku/PrizrenPress.com/

Më Shumë

Mish dhe ndryshk

Asgjë nuk ishte më absurde, sureale, e paarsyeshme, e kotë, e tepërt, se ushtria, shkolla, puna, shoqëria, arti, kultura, ekonomia, partia, ideologjia, të gjitha...

Prizren, 7 aktakuza kundër  11 personave

Prokuroria Themelore në Prizren, gjatë 24 orëve të fundit, ka ngritur  7 aktakuza kundër  11 personave. Dy aktakuza kundër 6 personave për veprat penale “Sulmi”...

Lajmet e Fundit