19.8 C
Prizren
E shtunë, 1 Tetor, 2022

Të zhdukurit e Prizrenit,shpallen të vdekur!

Te pagjeturit nga luftaMë shumë se 350 persona, të zhdukur para dhe pas luftës së fundit në Kosovë, shumica nga fshati Krushë e Vogël me kërkesë të familjarëve të tyre janë shpallur të vdekur nga Gjykata Themelore në Prizren.

Zyrtarja për Informim në Gjykatën Themelore në Prizren, Afërdita Kicaj, ka konfirmuar për “Zërin” se njëra ndër arsyet çon familjarët në këto kërkesa është zgjidhja e cështjeve të ndryshme trashigimore,pensioneve,statuti martesor etj.

“Sipas të dhënave statistikore  janë 96 persona  të zhdukur  të cilët janë shpallur të vdekur .Prej tyre 50 janë nga Kruesha e Vogël, ndërsa të tjërët janë nga rajoni i Hasit,Randobrava, Kushnini,Pirana etj”.

Më Shumë

Lajmet e Fundit