15.8 C
Prizren
E martë, 27 Shkurt, 2024

Bisedime për telekomunikacionin në Bruksel

Edita TahiriDelegacioni i kryesuar nga zëvendëskryeministrja e Qeverisë së Kosovës, Edita Tahiri njëherësh udhëheqëse për zbatimin e marrëveshjes për normalizim, mori pjesë në takimin e parë të grupit për zbatimin e marrëveshjes për telekomunikacionin të arritur në mes të Republikës së Kosovës dhe Serbisë me lehtësimin e BE-së dhe ku u diskutua Drafti i Planit të Aksionit i prezantuar nga ana Bashkimit Evropian.

Në kuadër të diskutimeve për zbatimin e marrëveshjes për telekomunikacionin, diskutimi është përqendruar rreth përcaktimit të një afati optimal për marrjen e kodit telefonik shtetëror për Republikën e Kosovës duke pasur parasysh procedurat e ITU-së, njofton kumtesa nga Kryeministria.

Është diskutuar edhe për modalitetet rreth marrëveshjes e cila rregullon një herë e përgjithmonë edhe problemin e koordinimit të TV dhe Radio frekuencave si dhe vendosen afatet kohore për ndërprerjen e ndërhyrjeve ilegale në territorin e Republikës së Kosovës nga ana e Serbisë në këtë sektor.

Më Shumë

Arrestohet një person në Vërmicë, iu konfiskuan mbi 33 kilogramë marihuanë

  Është arrestuar një person në Vërmicë, i cili sipas policisë po hynte nga Shqipëria në Kosovë dhe të njëjtit i janë konfiskuar mbi 33...

Kurti: Buxheti i komunave sivjet është për 40% më i lartë se para 3 vitesh

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti në takimin e gjashtë me kryetarët e komunave ka thënë se buxheti i komunave për vitin 2024 arrin 742...

Lajmet e Fundit