16.8 C
Prizren
E mërkurë, 28 Shtator, 2022

Fillon fushata e korrje – shirjeve në Malishevë

Zyrtari i lartë, pran Drejtorisë për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural të Komunës së Malishevës, Milaim Morina, ka deklaruar se sot zyrtarisht ka filluar fushata e korrje – shirjeve në këtë komunë.

“Është formuar shtabi komunal për korrje-shirje dhe janë bërë të gjitha përgatitjet për një mbarëvajtje sa më të suksesshme dhe besojmë në përfundim brenda afati kohorë të korrje -shirjeve në komunën tonë”, ka deklaruar Morina.

Shtabi komunal për korrje – shirje, ka përgatitur planin operativ, që të punoi sipas rregullores për korrje- shirje.

Aty parashihet edhe çmimi për hektarë të cilin e ka rekomanduar MBPZHR-ja prej 90 euro.

Drjetoria në fjalë ka kërkuar nga kryesitë e fshatrave që të formohen shtabet lokale si dhe të bëhet grumbullimi i të dhënave gjatë fushatës së korrje -shirjeve.

Duke pasur parasysh sipërfaqet e mbjellura me drithra afro 3.590.00 ha, në territorin e komunës së Malishevës, këtë vit mund të angazhohen 40 autokombajna, ndërsa komuna jonë në dispozicion ka 26 autokombaja, prandaj duhet siguruar edhe 14 sosh.

Sipas njomit tw komunës, rendimentet e grurit varijojnë nga 4500 kg për ha deri në 5500 kg për ha.

Nëse mbretëron koha me mot të mirë, fushat e korrje-shirjeve në Komunën e Malishevës, pritet të përfundoi brenda afatit prej dy javësh të paraparë sipas shtabit komunal për korrje-shirje.

Më Shumë

Rama: Shqipëria nuk ndalet së luftuari për pastërtinë e luftës së UÇK-së

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka shkëputur një pjesë të fjalimit që e ka mbajtur në OKB që ka të bëj me Kosovën dhe...

Punime në rrjet nga KEDS, në këto zona do ketë ndërprerje të rrymës në Prizren

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet: 24.09.2022 Punime të domosdoshme për siguri të sistemit 1. TS 35/10 kV Pirana do të ndërprehet:     Dalja 10 kV Komuna Mamushe (kodi:...

Lajmet e Fundit