14.8 C
Prizren
E mërkurë, 28 Shkurt, 2024

Jashari pret ndryshimin e strukturave udhëheqëse për shtet funksional

MuratJashari5-29Murat Jashari pret ndryshimin e strukturave udhëheqëse për ndërtimin e një shteti funksional, teksa thotë se në 6 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës, qytetarët e vendit po përballen me pakënaqësi të mëdha.

Jashari ka bindjen se ka mundur të bëhet më shumë.Në një intervistë për “lajmi.net”, Jashari ka thënë se 6 vjetori e gjen Kosovën me ideale të papërmbushura. Njëri nga përfaqësuesit e Familjes Jashari thotë se gjendja aktuale në Kosovë mund të përshkruhet me dy anët e medaljes. Sipas tij, ana pozitive e medaljes përmban përmbushjen e aspiratave të qytetarëve të Kosovës për liri dhe pavarësi, ndërsa ajo negative tregon për kërkesat e papërmbushura për një shtet me funksionalitet të plotë.

“Konsideroj që kemi mundur të bëjmë shumë më shumë dhe nuk janë realizuar të priturat e qytetarëve. Kemi një pakënaqësi të madhe të qytetarëve. Nëse shohim të gjitha raportet ndërkombëtare për Kosovën, tregojnë një gjendje jo të mirë”, thotë Jashari për këtë portal.

“Për vite të tëra ka pasur besnikëri ndaj familjes, ndaj atdheut, moral më i fortë. Mirëpo, e kam një përshtypje se kemi filluar t’i humbim këto, gjatë këtyre viteve”, ka shtuar më tej ai.

Murat Jashari pret që në zgjedhjet e radhës të ketë ndryshim të pushtetarëve, që, sipas tij, nuk duhet të qëndrojnë në pozita për më shumë se një mandat.

“Nëse nuk mundohemi që të krijojmë një shtet të së drejtës tani, atëherë këto probleme do t’i bartim te gjeneratat e reja dhe gjithmonë do të kemi pushtetarë që do të jenë të përfolur në media për korrupsion. Mendoj që gjatë këtyre zgjedhjeve duhet ndërruar pushtetarët, pasi që në çdo vend një klasë politike që qëndron më shumë se 2 mandate, nuk është e dobishme. Ndërrimi i pushtetit për çdo mandat është proces demokratik”, është shprehur ai.

Jashari, po ashtu, shprehet i brengosur për mungesën e vullnetit për ndërtimin e një shteti funksional nga strukturat udhëheqëse.

“Nëse deri tash ka qenë patriotizëm të luftojë për vendin, tash është shtet-formimi, ku secili do të duhej ta kryente punën me pasion dhe me nder. Përderisa kemi pasur vullnet të luftojmë kundër armiqve të cilët kanë qenë shumë më të fortë se ne, unë them se nuk është e pamundur edhe të krijohet një shtet i mirëfilltë, por duhet të vullnet punë”.

Më Shumë

Miratohet në lexim të dytë projektligji për rregullat e trafikut rrugor

Është miratuar sot në shqyrtim të dytë projektligji nr. 08/L-186 për rregullat e trafikut rrugor. Për miratimin e këtij projektligji votuan 61 deputetë. https://prizrenpress.com/banesa-ne-shitje-nga-renelual-tahiri/

Shfaqja “Shpresa e Presa” vjen premierë në teatrin “Bekim Fehmiu” si nder për kontributin e autorit Rifat Kukaj

Me regji të Zana Durakut, po vjen shfaqja teatrale për fëmijë e titulluar “Shpresa e Presa” e autorit Rifat Kukaj, përcjell KultPlus.  Ngjarja do të...

Lajmet e Fundit