13.8 C
Prizren
E martë, 28 Maj, 2024

Javën e ardhshme, Mujës i dorëzohet aktgjykimi

RamadanMuja14-01Kryetarit të Prizrenit, Ramadan Mujës, javën e ardhshme do t’i dorëzohet aktgjykimi nga Gjykata Themelore në Prizren.

EULEX-i ka konfirmuar se aktgjykimi i shkruar për kryetarin Ramadan Muja dhe pesë bashkëpuntorëve të tij do të publikohet javën e ardhshme, saktësisht deri më 13 maj.

“Afati i fundit ligjor për publikimin e vendimit është 13 maji, pas zgjatjes së tij nga i autorizuari, udhëheqësi i gjykatës. Vendimi do t’u shpërndahet së pari palëve, para se të publikohet”, thuhet në përgjigjen e EULEX-it.
Kryetari i Komunës së Prizrenit, Ramadan Muja, në muajn mars të këtij viti është shpall fajtor dhe është dënuar me dy vjet burgim me kusht nga një trup gjyqësor i EULEX-it në Gjykatën Themelore të Prizrenit.

Bashkë me Mujën fajtor janë shpallur edhe pesë ish-drejtorë të tij, të mandatit të kaluar, por ata janë dënuar më pak se sa shefi i tyre.

Pala mbrojtëse e të akuzuarëve ka paralajmëruar ankesë, ndërsa nëse vendimi i shkallës së parë konfirmohet nga Gjykata e Apelit, atëherë në Prizren duhet të zhvillohen zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetar të komunës./PrizrenPress.com/

 

 

 

Më Shumë

Policia shqipton 1.566 gjoba në trafik brenda 24 orëve

Policia e Kosovës ka njoftuar se gjatë 24 orëve të fundit ka shqiptuar 1566 gjoba në trafik. Sipas policisë, gjatë kësaj periudhe kohore janë evidentuar...

Policia shqipton mbi 1 mijë 500 qind gjoba në trafik brenda 24 orëve

Policia e Kosovës ka njoftuar se gjatë 24 orëve të fundit ka shqiptuar 1572 gjoba në trafik. Sipas policisë, gjatë kësaj periudhe kohore janë evidentuar...

Lajmet e Fundit