18.8 C
Prizren
E enjte, 28 Shtator, 2023

Krasniqi: Akademikët u vonuan dhe gabuan adresën

Krasniqi-Jakup5-21Kryetari i Kuvendit, Jakup Krasniqi ka reaguar ndaj Akademisë së Shkencave dhe e Arteve e Kosovës e cila konsideron të papranueshme tendencën e vazhdueshme të shtetit të Serbisë për devijimin e zgjidhjeve të ofruara në Propozimin Gjithëpërfshirës për Zgjidhjen e Statusit Final të Kosovës.

Krasniqi nëpër mjet rrjetit socila “Facebook”, ka thënë së ASHAK-u ka gabuar adresën kur i drejtohet faktorit ndërkomëtar dhe është vonuar me qëndrimin për zhvillimet që kanë ndodhur në vend.

”Po përpiqem t’i kuptoj shqetësimet tuaja, por kërkesat që po i bëni në adresë të komunitetit ndërkombëtar i keni të gabuara, pasi janë institucionet e Kosovës, duke përfshirë dhe institucionin përfaqësues të përbërë nga pozita dhe shumica opozitare, janë ata që e kanë pranuar marrëveshjen enigmatike.

Nëse përfaqësuesit tuaj, guxojnë të marrin vendimin edhe për tu rikthyer aty ku ishim para qershorit 1999, asnjë udhëheqes ndërkombëtar nuk do ta kundërshtoi, e kjo sigurisht nuk do të kundërshtohej as nga BE-ja dhe SHBA- ja. Atyre ju intereson paqa dhe siguria. Pra, ata do të mbështetnin çdo marrëveshje që do të arrihej mes dy kryeministrave të Kosovës dhe të Serbisë.

Pra, unë mendoj, reagimi i juaj është dashur të bëhej më herët mbi krerët e politikës sonë. Po, më mirë vonë se kurrë”, shkruan Krasniqi.

Studimi i ri: “COVID-i i gjatë” mund të shkaktojë anomali në organet kryesore

Personat që kanë vuajtur më gjatë prej COVID-19 – sëmundjes që e shkakton koronavirusi – kanë më shumë gjasa të përjetojnë dëmtim të organeve,...

Dhjetë vatra zjarri në rrethinën e Prizrenit

Tashmë ka shkuar në dhjetë numri i vatrave të zjarrit në fshatrat e Prizrenit. Drejtoresha për Emergjenca dhe Shpëtim e Komunës së Prizrenit, Ramize Shala,...

Lajmet e Fundit