Megjithëkëtë, ai tha se qytetarët vazhdojnë të paguajnë më shtrenjtë për shkak se Lidhja Demokratike e Kosovës e ka dërguar në Gjykatën Kushtetuese ligjin për çmimet tavan.

Ndaj këtij deklarimi të ministrit Murati ka reaguar deputetja e LDK-së, Hykmete Bajrami, e cila thotë se ministri Murati është ankuar se pse LDK nuk e ka lejuar pushtetin ta shkelë Kushtetutën. Sipas deputetes, Ligji për Çmimet Tavan do të mbyllte mijëra biznese familjare në fshatra dhe lagje periferike duke krijuar situatë edhe më të favorshme për tregtarët e mëdhenj