33.8 C
Prizren
E mërkurë, 19 Qershor, 2024

PDK-58, NISMA-59, LDK-54, AKR-40, AAK-44, VV-35

partit politike 2Në një organizim të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, përfaqësues të subjekteve politike kanë tërhequr numrat me të cilët do të radhiten në fletëvotime.
Në garë ishin 18 parti politike, 7 iniciativa qytetare, një kandidatë i pavarur dhe 4 koalicione. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve organizoi tërheqjen e shortit për radhitjen e subjekteve politike në fletëvotime. Në hapje të kësaj ceremonie në emër të KQZ-së, Betim Gjoshi ka shpjeguar përgatitjet që po bëhen nga KQZ për organizimin e zgjedhjeve të parakohshme.

Pas kësaj punonjës të Administratës kanë tërhequr plikot e subjekteve politike, pastaj janë ftuar përfaqësuesit e tyre për të tërhequr numrin. Sipas shortit LDK është radhitur në numrin 54 të fletëvotim, Nisma Për Kosovën 59, Aleanca Kosova e Re 40, pastaj, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës me numër 44, Lëvizja Vetëvendosje 35, Partia Demokratike e Kosovës me numër 58, Lista Serbska 38, Partia e Ashkalive të Kosovës me 49, etj . Numrat të cilët i kanë tërhequr përfaqësuesit e subjekteve politike kanë nisur nga numri 32
Ja numrat e partive

Lëvizja VETËVENDOSJE – Nr. 35

Aleanca Kosova e Re – Nr. 40

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës – Nr. 44

Lidhja Demokratike e Kosovës – Nr. 54

Partia Demokratike e Kosovës – Nr 58

NISMA për Kosovën – Nr. 59

Partia Rome e Kosovës 34

Partia Turk 57

Stranska Demokracija 50

Koalicia Za Gora 48

Lista Srpska 38

Social Demokratija 41

Nova Demokracia Stranka 46

Bosnjacka Stranka Demoratske Akcije Kosova 53

Më Shumë

Lajmet e Fundit