16.8 C
Prizren
E mërkurë, 5 Tetor, 2022

Qeveria: Serbia nuk mund të organizojë zgjedhje në Kosovë

zgjedhjet ne serbiNdërsa Serbia ka paralajmëruar zgjedhje të parakohshme parlamentare, sipas formulimeve të para “duke përfshirë edhe Kosovën”, Qeveria e Kosovës ka bërë të ditur se nuk do të lejojë që Serbia të organizojë zgjedhjet e parakohshme parlamentare në territorin e Kosovës. Por, ka lënë mundësinë e hapur që serbët e Kosovës të votojnë në zgjedhjet e Serbisë.Bekim Çollaku, këshilltar politik i kryeministrit të Kosovës, Hashim Thaçi, tha për “Kohën Ditore” se qytetarët serbë që jetojnë në Kosovë mund të votojnë në zgjedhjet e Serbisë.

“Serbia nuk mund të organizojë asnjë lloj zgjedhjesh në Kosovë. Mirëpo, qytetarët e Kosovës të komunitetit serb që kanë dyshtetësi kanë të drejtë të votojnë në zgjedhjet parlamentare të Kosovës dhe ato të Serbisë. Kjo gjë është legale për të gjithë qytetarët e Kosovës që kanë dyshtetësi. Se çfarë modalitetesh teknike do të aplikohen për të mundësuar një gjë të tillë, është herët të flitet”, ka thënë Çollaku.

Më Shumë

12 vëllezër e motra thyejnë rekordin botëror me moshë të kombinuar mbi 1058 vjeç

Një familjeje me 12 vëllezër e motra në Spanjë iu dha Rekordi Botëror Guinness kur mosha e tyre e kombinuar u konfirmua si 1058...

Malisheva e Nismës i harxhon 50 mijë euro për këshilla, thotë që ka pak punëtorë

Mbi 50 mijë euro do të shpenzojë nga buxheti i saj, komuna e Malishevës për shërbime konsulente në shtatë drejtori. Sipas komunës këto shpallje...

Lajmet e Fundit