18.8 C
Prizren
E diel, 26 Maj, 2024

ATK-ja shqipton 209 gjoba për sektorin e gastronomisë, në vlerë mbi 48 mijë euro

Administrata Tatimore e Kosovës, ka njoftuar se ka vazhduar me kontrollimin e klubeve të natës dhe restoranteve, ku gjatë javës së kaluar ka shqiptuar 209 gjoba në vlerë 48 mijë euro.

Sipas njoftimit të ATK-së, këto kontrolle janë bërë në qytete të ndryshme të vendit.

“Veç këtyre, kontrollet gjithashtu kanë adresuar çështje tatimore të tjera, si përmbushja e detyrimeve të tatimit mbi fitimin dhe Tatimit mbi Vlerën e Shtuar për furnizime të ndryshme dhe shërbime. Si rezultat i këtyre kontrolleve, gjithsejtë janë 209 gjoba në vlerë 48,875 euro”, thuhet në njoftim.


Bëhu me banesë  në super lokacion, pranë qendrave tregtare Galeria Shopping Mall,  dhe Abi Çarshia, Qëndra Mjeksis Urgjente 100m , Stacioni i Autobusëve 100m.

Kontakti:

Mob: +383 44 128 112

Email: [email protected]

Ëeb: www.renelualtahiri.com

———————————————————————————————

 

Administrata Tatimore ka inkurajuar bizneset e këtyre sektorëve të respektojnë ligjet tatimor dhe të bashkëpunojnë për të shmangur shkeljet dhe për të kontribuar në zhvillimin e një ambienti të drejtë dhe konkurrues.

“Autoriteti tatimorë po punon për të forcuar mbikëqyrjen tatimore dhe për të rritur ndërgjegjësimin mbi rëndësinë e përmbushjes së detyrimeve tatimore. Kjo nismë është thelbësore në ruajtjen e integritetit të sistemit tatimor dhe në sigurimin e të ardhurave të nevojshme për investimet në shërbime publike dhe zhvillimin e vendit”.

Më Shumë

Lajmet e Fundit