2.8 C
Prizren
E hënë, 30 Janar, 2023

Ekzekutivi i Prizrenit merr vendim për shpalljen e tenderëve

Prizren-Asambleja komunaleEkzekutivi i Prizrenit, ka marrë vendim që të lejojë shpalljen e tenderëve në lidhje me ndërtimin e rrugëve me elemente betoni dhe ndërtimin e kanalizimeve,me sistem të participimit.

Monitoruesja e OJQ-së “Ec Ma Ndryshe”, Elmedina Baxhaku tha se Ekzekutivi i Prizrenit, ka lejuar mjetet për ndërtimin e kanalizimit në rrugën “Raguza”,“Hajdar Shala” dhe “Skender Latifi” në Prizren, ndërtimin e rrugës në fshatin Nashec-Lagjja Gutaj, ndërtimin e rrugës lokale në fshatin Jabllanicë, ndërtimin e rrugës “Salajdin Berisha 3,4”, rruga “Beamir Memaj”, ”Emin Abazi-1”,”Elbasani-1”, ndërtimin e rrugës në lagjen Badallaj të Prizrenit si dhe rrugët lokale në fshatrat “Gjonaj dhe Kushnin-Has”

“Po ashtu duke u bazuar në kërkesën e banorëve të fshatit Billushë për ndërtimin e rrugëve lokale, bordi ka lejuar hapjen e tenderit për ndërtimin e këtij projekti që kap shumën rreth 50.000 euro, mjetet e ndara nga Drejtoria e Shërbimeve Publike në planifikimet buxhetore të Komunës.

Gjithashtu në këtë takim është nxjerrë konklzuioni për lejimin e mjeteve për ndërtimin e urës në fshatin Korrishë”, tha Baxhaku.

Sipas saj, me propozimin e Drejtorisë për Urbanizëm, Ekzekutivi i Prizrenit, ka miratuar edhe kërkesat e kësaj drejtorie në lidhje me shpalljen e tenderit për hartimin e dy Planeve Rregulluese Urbane “Gjelbrimi me përmbajtje dhe rekrijim” që është paraparë sipas Planit Zhvillimor Urban e që do të përfshijë pjesën e lagjës Arbana për rrethë autostradës si dhe Plani Rregullues Urban “Lakuriqi Verior 2”, që është paraparë ndërtimi i lartë.

“Ky plan rregullues përfshinë pjesën e Therandës (I ashtëquajturi Fshati), kufizohet me Zonën e indrustrisë së lehtë gjer në drejtim të SHFMU”Lekë Dukagjini””, tha ajo.

Ekzekutivi me propozimin e Zyrës për Komunitete dhe Kthim, ka shqyrtuar dhe lejuar njëzëri shpalljen e tenderit për furnizim me material ndërtimor për renovimin e shtëpive të rasteve sociale nga rradhët e komuniteteve.

Drejtorisë së Administratës, ndërkaq i është dhënë drita e gjelbër për lejimin e shpalljes së tenderëve për furnizimin me material për mirëmbajtjen e rrjetit të ujësjellësit dhe kanalizimit si dhe të sistemit të ngrohjës qendrore në objektet e komunës. “Po ashtu kërkesës nga kjo drejtori i është aprovuar konkluzioni për shtypjen dhe prarimin e llogove të reja për nevojat e protokolit si: material prej mesingu, prerje dhe formatizim të mesingut, gërryerja me thartirë të materialit, prarim të materialit si dhe furnizimi me material të fort kartuqi për kujtija mbajtëse”.

Ekzekutivi në këtë takim njëzëri ka aprovuar kërkesat për udhëtim zyrtarë jasht vendit të dy zyrtarëve nga (DKA dhe DPMS) për në Durrës të Shqipërisë, një zyrtareje nga (DTZHE) në Maqedoni. /PrizrenPress.com/

Më Shumë

Policia kërkon ndihmë për kapjen e këtyre tri grave, morën telefonin e huaj në një qendër tregtare në Prizren

Sektori i Hetimeve të Stacionit policor Prizren njofton se është duke zhvilluar hetime lidhur me veprën penale Vjedhje, që ka ndodhur me datë 29.12.2022 në...

Murati për rritjen e tatimit në pronë: Rezultat i ligjit të miratuar nga Qeveria Haradinaj në vitin 2018

Ministri i Financave, Hekuran Murati, ka thënë se deri tek situata që përnjëherë disa fatura të tatimit në pronë kanë qenë më të larta,...

Lajmet e Fundit