13.8 C
Prizren
E hënë, 2 Tetor, 2023

Kosova po humb. Serbia po fiton

MuhametKelmendi-LBNënkryetari i Lëvizjes për Bashkim (LB), Muhamet Kelmendi, ka vlerësuar se Kosova ka humbur me marrëveshjen për normalizimin e marrëdhënieve me Serbinë.

“Serbia nuk e ka për qëllim normalizimin e marrëdhënieve, por sanksionimin e gjendjes aktuale, si dhe të përfitimeve politike e ekonomike në raport me mekanizmat ndërkombëtarë. Dhe, së këndejmi, Kosova i ka ndihmuar jashtëzakonisht shumë. Pse? Sepse shteti serb nuk e njohu Kosovën shtet, nuk bëri kompensimin e shpërblimin e dëmit, nuk i ktheu dokumentet origjinale të vjedhura, nuk i gjeti të vrarët në Kosovë që besohet se janë në varret masive në Serbi. Përkatësisht, Serbia nuk bëri as edhe një lëshim të vogël, ndërsa i arriti tërë ato që planifikonte”, ka thënë, për ‘Epokën e re’, Kelmendi.

Në rigjykim, ish-inspektori deklarohet i pafajshëm për mosrrënimin e ndërtimeve pa leje në Prizren

Ish- inspektori i ndërtimit në Prizren, Nexhmedin Musliu nuk e ka pranuar fajësinë për akuzën se ka kryer dy vepra penale të korrupsionit. Ai...

“Enver Hoxha, ishte fare i pashpirt”- Ish-oficeri britanik në Shqipëri rrëfen përplasjet me ish-diktatorin në frontin e luftës: Mehmet Shehu, armiku im për vdekje

Memorie.al / Gjatë Luftës së Dytë Botërore, punoi me Enver Hoxhën dhe Abaz Kupin, për organizimin e forcave antifashiste. Me rënien e “Perdes së Hekurt”, stërviti...

Lajmet e Fundit