22.8 C
Prizren
E hënë, 8 Gusht, 2022

Kryeministri Thaçi nuk e mban premtimin për rregullimin e Lumëbardhit në Prizren

Lumbardhi1Kryeministri i  Kosovës Hashim Thaçi në vitin 2009,  ka premtuar  se do të investojë  mbi 25 milion euro  në rregullimin e Lumëbardhit të Prizrenit. “ Punimet do të  fillojnë nga fshati  më i lartë në Prevallë e deri tek dalja  nga qyteti i Prizrenit. Punimet do të fillojnë shumë shpejtë  dhe dot të mbështeten fuqishëm nga Buxheti i Kosovës  dhe ai komunal. Ky projekt me të vërtet do të bëjë qytetin  e Prizrenit  edhe më të bukur dhe qytetarët do të kenë lakmi për të jetuar”, pat premtuar Thaçi në virin 2009.

Katër vjet pas premtimeve të Thaçit, gjendja  në ujërat e Lumëbardhit  të Prizrenit  është alarmante dhe  institucionet duhet të veprojnë  me qëllim të ruajtjes  së jetës  në to, kanë bërë të ditur aktivistët  e mjedisit  që veprojnë në këtë qytet.

Osman Krasniqi nga shoqata e peshkatarëve  “Drini i Bardhë”  ka përkujtuar se civilizimi  në Prizren  ka filluar dhe është zhvilluar  në saje të ekzistencës  të ujërave  në këto treva në të cilat aktualisht “ka jetë të ngordhur”

E kemi jetën e ngordhur në ujëra. Nuk po merret diçka për ndryshimin e kësaj gjendje .kanalizimit po derdhen drejtpërdrejt në lumë”, ka thënë Krasniqi për Koha Ditore.

Drejtori i Shërbimeve Publike në Prizren, Hasan Hasani javë më parë  ka deklaruar se ekziston marrëveshja  mes KFË  gjermane , MMPH-së  dhe Komunës së Prizrenit për investime të përbashkëta  në projektin  e ujërave të zeza  nga shtrati i  Lumëbardhit , në vlerë  prej 23 milion euro. Lumbardhi 5

Më Shumë

VIDEO/ Binjakët brazilianë ndahen me sukses me operacion

Binjakët brazilianë tre vjeçarë, që lindën të bashkuar në kokë, u ndanë pasi iu nënshtruan një operacioni 27 orësh në Brazil. Ata kishin të përbashkët...

Butrint Imeri sonte performon në Prizren

Një nga këngëtarët më të suksesshëm të estradës kosovare, sonte do të performojë në Prizren. Butrint Imeri, sonte do ta ndezë atmosferën në njërin nga clubet...

Lajmet e Fundit