11.8 C
Prizren
E premte, 31 Mars, 2023

Ligji i pagave, Kuvendi sot shqyrton Projektligjin e buxhetit të vitit 2023

Kuvendi i Kosovës, sot do të mbajë seancë plenare, në të cilën në rend dite janë votimi i disa projektligjeve dhe disa raporteve.

Seanca do të fillojë me deklarimet jashtë rendit të ditës dhe pyetjeve parlamentare.

Pas këtyre pikave, do të jenë votimi në parim i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të agjencive ekzekutive, votimi i Raportit vjetor të Komisionit të Pavarur të Mediave për vitin 2021, votimi i Raportit vjetor të Autoritetit Rregullativ të Komunikimeve Elektronike dhe Postare për vitin 2021, votimi i Raportit me rekomandime nga mbikëqyrja e zbatimit të Ligjit për Mbikëqyrjen Elektronike të Personave të Cilëve u Kufizohet Lëvizja me Vendim të Gjykatës,Votimi i Raportit me rekomandime nga mbikëqyrja e zbatimit të Ligjit për Noterinë, votimi i Rekomandimeve të dala nga shqyrtimi i Raportit të Auditimit për pasqyrat financiare vjetore të Universitetit të Prishtinës për vitin 2021, votimi i Raportit të Performancës së Ndërmarrjeve Publike Qendrore për vitin 2020, votimi në parim i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Energjinë, votimi në parim i Projektligjit për Arsimin e Lartë në Republikën e Kosovës, shqyrtimi i dytë i Projektligjit për Byronë Shtetërore për Verifikimin dhe Konfiskimin e Pasurisë së Pajustifikueshme.

Po ashtu Kuvendi do të bëj shqyrtimin e dytë të Projektligjit për Mbrojtjen e Informacionit të Klasifikuar, shqyrtimi i parë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 08/L-193 mbi ndarjet buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2023, shqyrtimi i parë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Mjekësinë Ligjore, shqyrtimi i rekomandimeve për mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Komunikimet Elektronike dhe Përzgjedhja e një (1) anëtari joekzekutiv të Bordit të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK).

Më Shumë

Nënshkruhet marrëveshja 400 mijë euroshe për ndërtimin e stadiumit në Malishevë

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me komunën e Malishevës për ndërtimin e infrastrukturës së stadiumit të qytetit “Liman Begaj”. Sipas...

Kurti në Krushë: Kemi përgjegjësinë që brezat e ardhshëm të mos kalojnë në vuajtet që kemi kaluar ne

Kryeministri Kurti ka bërë sot homazhe në Krushë të Madhe dhe Krushë të Vogël. Pas homazheve ai ka folur para gazetarëve. Ai tha se përkulet me...

Lajmet e Fundit