13.8 C
Prizren
E shtunë, 2 Mars, 2024

Maloku: Minoritetet bënë atentat në KQZ

Fadil MalokuFadil Maloku është një prej dy anëtarëve të KQZ-së i cili ka votuar kundër heqjes së logos së Republikës së Kosovës nga fletëvotimet e zgjedhjeve të 3 nëntorit.

“Votova kundër për shkak se në marrëveshjen e 19 prillit, e cila parasheh mbajtjen e zgjedhjeve konform ligjeve të Kosovës, heqja e logos – së bashku me temën rreth rolit të OSBE-së – është në kundërshtim të plotë me këtë marrëveshje dhe si e tillë, meqë është antiligjore, antikushtetuese dhe antishtetërore, unë nuk e kam mbështetur. Mendoj se edhe opinionet e ekspertëve ligjor janë në këtë drejtim”, ka thënë Maloku për Bota Sot.

“Vendimi për t’u hequr logoja është shkuar në mënyrë të shpejt nga një përfaqësues i komunitetit serb, në gjuhën serbokroate, i papërkthyer. Ky vendim nuk ka kaluar nëpër procedurën e këshillit për procedura, për të ardhur pastaj ad hoc. Edhe medieve dje u është bërë një tradhti, për shkak se mbledhja ishte e paraparë të mbahej në orën 11, pastaj është shtyrë në 12 dhe pas kësaj drejtues të KQZ-së kanë thënë se nuk ka mbledhje. Pastaj na kanë ftuar urgjentisht në orën 13.15. Kjo ishte një çmenduri. Kjo është pasojë e gatishmërisë së kryesueses së KQZ-së për të shkuar në Bruksel, pasojat e të cilës po i shohim sot. Është bërë një atentat në Kushtetutën dhe Ligjet e Kosovës. Por, ky nuk është vendim i gjithë KQZ-së për logon. Vendosën katër minoritete dhe dy përfaqësues të një subjekti që është në Qeveri. Unë falënderoj abstenimin e përfaqësuesit të LDK-së dhe kryesueses, që dëshmon se nëse merremi me numra, i bije që mbi 60 për qind ishim kundër vendimit, ndërsa ishin minoritetet ata që vendosën për një atentat në KQZ”.

Më Shumë

Zbulohet kasti i filmit për jetën e Michael Jackson

Filmi biografik i shumëpritur për jetën e Michael Jackson vjen më 18 prill 2025 dhe kasti i plotë më në fund është zbuluar. Filmi, i titulluar thjesht...

Mungon Drita Millaku, shtyhet seanca ndaj Xhelal Sveçlës dhe deputetëve tjerë të VV-së

Seanca gjyqësore ndaj ministrit të Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla dhe tre deputetëve tjerë të Lëvizjes Vetëvendosje, është shtyrë me arsyetimin se mungoi e...

Mish dhe ndryshk

Lajmet e Fundit